Fyra röda blockljus brinner i en adventsljusstake.
Foto: Christian Weiss /Mostphotos

Advent, jul och nyår i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar 2021

Välkommen in i värmen! Här kan du läsa om det som händer i våra kyrkor under advent, jul, nyår och trettondedag jul. Med anledning av rådande restriktioner har vi ett maxantal på 100 personer exklusive medverkande vid våra sammankomster. Undantag är Täby kyrka där det får vara max 100 personer inklusive medverkande. Vaccinationsbevis behövs ej.

Vi är glada att kunna mötas fysiskt igen men på grund av restriktionerna har gudstjänster och samlingar i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar ett maxantal  på 100 personer exklusive medverkande. Undantaget är Täby kyrka som rymmer 100 personer inklusive medverkande. Därför krävs inget vaccinationsbevis.

Vi fortsätter att vara försiktiga med tanke på smittorisk och den pågående pandemin. Vi håller avstånd, är noga med handhygien och stannar hemma vid minsta symtom!

LÖRDAG 4 DECEMBER

• Julmarknad kl. 12-16 i Tångeråsa. Kl.14 musikstund i kyrkan med Stella, Thorine och Joakim Arenius. (Ej vaccinationsbevis.)

• Jul- och gospelkonsert kl.18.00 Mosjö kyrka. Mosjökören under ledning av Joakim Arenius. (Ej vaccinationsbevis.)

ANDRA ADVENT

SÖNDAG 5 DECEMBER

Musikgudstjänst kl.15.00 Hackvads kyrka (ej vaccinationsbevis)

Musikgudstjänst kl.18.00 Täby kyrka Avtackning av ordförande Gunnar Persson (ej vaccinationsbevis)

Präst: Per Pettersson

Mosjökören under ledning av Joakim Arenius.

TREDJE ADVENT

SÖNDAG 12 DECEMBER

Luciagudstjänst kl.15.00 Kräcklinge kyrka (ej vaccinationsbevis)

Mässa kl.18.00 Mosjö kyrka (ej vaccinationsbevis)

TISDAG 14 DECEMBER

Luciagudstjänst kl.18.00 Mosjö kyrka (ej vaccinationsbevis)

Luciatåg med barn från vår verksamhet.

FJÄRDE ADVENT

Modell med jesusbarnet i krubban.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

SÖNDAG 19 DECEMBER

Mässa kl.15.00 Edsbergs kyrka (ej vaccinationsbevis)

Gudstjänst kring krubban kl.18.00 Mosjö kyrka (ej vaccinationsbevis)

Församlingspedagog: Maria Rudberg

JULAFTON

FREDAG 24 DECEMBER

• Gudstjänst kring krubban kl. 08.00 Kräcklinge kyrka (ej vaccinationsbevis)

Präst: Caroline Edlund

• Julnattsmässa kl. 23.00 Mosjö kyrka (ej vaccinationsbevis)

Präst: Hans Eklind

• Julnattsmässa kl. 23.00 Tångeråsa kyrka (ej vaccinationsbevis)

JULDAGEN

LÖRDAG 25 DECEMBER

• Julotta kl. 07.00 Hackvads kyrka (ej vaccinationsbevis)

Präst: Anders Lennartsson

Sång och cello: Annika Blomfeldt

• Julotta kl. 07.00 Täby kyrka (ej vaccinationsbevis)

Sång: Mathilda Thorén

ANNANDAG JUL
SÖNDAG 26 DECEMBER

Julbön kl. 18.00 Edsbergs kyrka (ej vaccinationsbevis)

NYÅRSDAGEN

LÖRDAG 1 JANUARI

Nyårsbön kl. 15.00 Tångeråsa kyrka (ej vaccinationsbevis)

SÖNDAGEN EFTER NYÅR

SÖNDAG 2 JANUARI

Sammanlyst gudstjänst

Kl.10.00 Hidinge nya kyrka

Kl.10.00 Längbro kyrka

TRETTONDEDAG JUL

TORSDAG 6 JANUARI

Sammanlyst gudstjänst

Kl.10.00 Olaus Petri kyrka Välkomnande av nya kyrkorådet. (Vaccinationsbevis krävs).

kl.18.00 Täby kyrka Barnens julfest (ej vaccinationsbevis)

Varmt välkommen till våra kyrkor under jul-, nyårs- och trettonhelgerna!

Vaccinationsbevis hos svenska kyrkan i Örebro

Ledningen för Svenska kyrkan Örebro pastorat har beslutat att vaccinationsbevis ska användas vid gudstjänster och konserter med över 100 deltagare. Vid övriga kommer max 100 besökare att få komma in.

• Då behövs vaccinationsbevis. Fr.o.m. 1/12 behöver du ett vaccinationsbevis för att kunna delta i de sammankomster i Örebro pastorat där vi räknar med att deltagarantalet blir över 100 personer (gäller även dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster). Förutom vaccinationsbeviset behövs även giltig legitimation. Dessa uppgifter sparas inte efter att de har kontrollerats vid entrén. Saknas vaccinationsbevis och/eller legitimation, kan insläpp inte ske.
  • Då behövs inte vaccinationsbevis. Av erfarenhet vet församlingarna att vissa gudstjänster inte samlar 100 personer och vissa kyrkor/lokaler tar rent rumsligt inte heller in så många. I dessa fall kommer vi i stället att räkna antalet deltagare och släppa in max 100. Vid dop, vigsel och begravning där antalet understiger 100, behövs alltså inte vaccinationsbevis.
  • Kolla kalendern eller fråga. Vilka sammankomster/gudstjänster som kräver vaccinationsbevis kommer att kommuniceras på vår webb (bland annat i kalendern), via församlingarnas kanaler och Informationsservice.
  • Så skaffar du vaccinationsbevis. Du hämtar ditt vaccinationsbevis på E-hälsomyndighetens hemsida Covidbevis. Där får du logga in med din e-legitimation och kan sedan ladda ner ditt vaccinationsbevis.
    Om du inte har e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress behöver du skriva ut en blankett, fylla i den och skicka den till e-hälsomyndigheten via post. Tänk på att handläggningstiden kan komma att vara lång – så var ute i god tid.