7/2 OP akademi: Kyrkvindarnas hemligheter

Nyhet Publicerad Ändrad

Daniel Eriksson, timmerman – Om projektet Medeltida taklag i Strängnäs stift. Tisdag 7/2 kl 19:00–20:30. Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B, Örebro.

Kyrkvindarnas hemligheter
Daniel Eriksson om projektet Medeltida taklag i Strängnäs stift, som stiftet drivit tillsammans med Sörmlands, Örebro läns och Stockholms läns museum.

I flera hundra år låg kyrkvindarna mörka och outforskade, tills några byggnadsantikvarier och timmermän kom med sina lampor, måttband, kameror och ritbräden. De ville veta hur taken var uppbyggda. Ur mörkret framträdde många svar. Nya teorier uppstod och oväntade upptäckter gjordes.
Föreläsning av timmermannen Daniel Eriksson, Bygg & Hantverk i Karlskoga

Kyrkvindarnas hemligheter – ny bok om medeltida taklag

Projektet Medeltida taklag som stiftet drivit tillsammans med Sörmlands museum, Örebro läns museum och Stockholms läns museum sedan 2013 avslutas nu och resulterar i en bok om projektets spännande upptäckter.

OP akademi

OP akademi erbjuder ett par föreläsningar per termin, tisdagar 19:00–20:30. Forskare och sakkunniga bjuds in för att dela med sig av sin kunskap inom kyrkligt relevanta ämnesområden. Vi träffas i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B. Ingen anmälan, ingen kostnad.
Kontakt: Agneta Larsson, 019-15 46 69.

Kvällens upplägg:
19:00 Presentation av kvällens föreläsare
19:05 Föreläsning
20:05 Kort bensträckare följd av avrundande sammanfattning med
möjlighet att ställa frågor
20:30 Aftonbön, avslutning

Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Föreläsningar och kurser i Olaus Petri

Samtala tillsammans om din tro! Här hittar du kurser, föreläsningar och bibelstudiegrupper i Olaus Petri församling.

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 25.600 personer (dec -21). Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling