Foto: Ulla-Carin Ekblom. Foto Sisters in Arms (skärmbilden): Magnus Wahman.

4:e advent – se gudstjänsten från Längbro kyrka

Det blir annorlunda. Men det blir advent och jul även i år. Varje söndag i advent kan du fira digital gudstjänst med oss i Örebro pastorat. Här hittar du vår digitala fjärde advents-gudstjänst, från Längbro kyrka.

Den fjärde söndagen i advent har temat ”Herrens moder” och berättar om Maria. Hon som får uppdraget av ängeln Gabriel att föda Jesus. Trots att hon var kvinna, fattig, ogift och alldeles vanlig väljer Gud henne och lovar att vara hos henne. Och hon sjunger sin sång till livet och Gud. På webben kan du läsa söndagens bibeltexter.

Kollekt: alla flickors rätt till ett värdigt liv

Just nu pågår Act Svenska kyrkans stora årliga julinsamling. I fokus står alla flickors rätt till ett värdigt liv utan skadliga traditioner som tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp. Kollekten vid den här digitala gudstjänsten är nu sammanräknad. Du som missade just detta kollekttillfälle, kan ändå bidra i efterhand genom att swisha Act Svenska kyrkan direkt på deras swishnummer: 9001223. Tack för din gåva!

Delta i gudstjänsten här på webben eller Facebook

Du kan förutom här på webben också delta i gudstjänsten via Facebook där den publicerades söndagen den 20/12 klockan 10. Duka fram kaffe, tänd det fjärde ljuset och dela adventstiden tillsammans med oss.

Tommy Nilsson och Henrik Wing samt Sisters in Arms: Mia Dubbelman, Åsa Bergfalk och Therese Blixt. Foto: Magnus Wahman (Sisters in Arms), Cecilia Andersson.

Medverkande i gudstjänsten 4:e advent från Längbro kyrka

• Sonya Wallentin, församlingsherde
  • Andreas Axinge, församlingspedagog
  • Sisters in Arms
  • Tommy Nilsson på accordina
  • Henrik Wing, kyrkomusiker

Under gudstjänsten framförs ”En stilla natt” (text och musik: Å. Bergfalk, M. Dubbelman, T. Blixt).

Fem digitala gudstjänster i advent och jul

• 1:a advent 29/11. Sänds kl 10 från S:t Nicolai kyrka. Medverkande: församlingsherde Anders Lennartsson, kyrkoherde Ewa Selin, sopransolist Anna Wikblom samt kyrkomusiker Karl Magnus Jansson.
  • 2:a advent 6/12. Sänds kl 10 från Mosjö kyrka. Medverkande: diakon Anmari Larson, församlingsherde Angelina Backman, sångarna Julia Pietrzak Rådström, Stella Arenius och Filippa Arenius, gitarrist Olof Eriksson samt kyrkomusiker Joakim Arenius.
  • 3:e advent 13/12. Sänds kl 10 från S:t Mikaels kyrka. Medverkande: församlingsherde Moni Höglund, diakon Per Malmros, sopransolist Helena Björk, Andrea Stark på tvärflöjt, kyrkomusiker Anna Stark.
  • 4:e advent 20/12. Sänds kl 10 från Längbro kyrka. Medverkande: församlingsherde Sonya Wallentin, församlingspedagog Andreas Axinge, sångtrion Sisters in Arms, Tommy Nilsson (spelar accordina) och kyrkomusiker Henrik Wing.
  • Julafton 24/12. Julbön sänds kl 17 från Olaus Petri kyrka. Medverkande: Gabriel Hällqvist som textläsare, sopranerna Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom samt kyrkomusiker Mats Bertilsson.
  • Vid sidan av satsningen på de här fem digitala gudstjänsterna, planerar även några församlingar för egna, lokala livesändningar.