Foto: Ulla-Carin Ekblom

2:a advent – se gudstjänsten från Mosjö kyrka

Det blir annorlunda. Men det blir advent och jul även i år. Varje söndag i advent kan du fira digital gudstjänst med oss i Örebro pastorat. Här hittar du vår digitala andra advents-gudstjänst, från Mosjö kyrka.

Den andra söndagen i advent har temat ”Guds rike är nära” och berättar om Guds rike. Jesus liknade himmelriket vid ett senapskorn, det minsta av fröer, som växer till ett stort träd. Eller som surdeg som en kvinna bakar in i mjöl så allt blir genomsyrat. Guds rike växer ur det minsta. På webben kan du läsa söndagens bibeltexter.

Kollekt: vänstiftsarbete i Strängnäs stift

Kollekten den här söndagen handlade om vänstiftsarbetet i Strängnäs stift. Samarbetet med Strängnäs stifts olika vänstift – Tammerfors i Finland, Truro i Cornwall i Storbritannien, Den evangelisk-lutherska kyrkan i Jordanien och det heliga landet (ELCJHL), Nordvästra stiftet i Tanzania (ELCT/NWD) samt Tunsberg i Norge – betyder mycket för många. Samarbetet har som syfte att stärka vänskapsbanden och våra relationer genom förbön, ömsesidiga besök samt utbytes- och lärandeprojekt.

Delta i gudstjänsten här på webben eller Facebook

Du kan förutom här på webben också delta i gudstjänsten via Facebook där den publiceras söndag 6/12 klockan 10. Duka fram kaffe, tänd det andra ljuset och njut av adventstiden med oss.

Julia Pietrzak Rådström, Stella Arenius, Filippa Arenius och Olof Eriksson. Foto: Jenny Holmberg

Medverkande i gudstjänsten 2:a advent från Mosjö kyrka

• Diakon Anmari Larson
  • Församlingsherde Angelina Backman
  • Sångarna Julia Pietrzak Rådström, Stella Arenius och Filippa Arenius samt gitarrist Olof Eriksson
  • Kyrkomusiker Joakim Arenius

Under gudstjänsten framförs ”Keep shining”  (text och musik: Joakim Arenius).

Fem digitala gudstjänster i advent och jul

• 1:a advent 29/11. Sänds kl 10 från S:t Nicolai kyrka. Medverkande: församlingsherde Anders Lennartsson, kyrkoherde Ewa Selin, sopransolist Anna Wikblom samt kyrkomusiker Karl Magnus Jansson.
  • 2:a advent 6/12. Sänds kl 10 från Mosjö kyrka. Medverkande: diakon Anmari Larson, församlingsherde Angelina Backman, sångarna Julia Pietrzak Rådström, Stella Arenius och Filippa Arenius, gitarrist Olof Eriksson samt kyrkomusiker Joakim Arenius.
  • 3:e advent 13/12. Sänds kl 10 från S:t Mikaels kyrka. Medverkande: församlingsherde Moni Höglund, diakon Per Malmros, sopransolist Helena Björk, Andrea Stark på tvärflöjt, kyrkomusiker Anna Stark.
  • 4:e advent 20/12. Sänds kl 10 från Längbro kyrka. Medverkande: församlingsherde Sonya Wallentin, församlingspedagog Andreas Axinge, sångtrion Sisters in Arms, Tommy Nilsson (spelar accordina) och kyrkomusiker Henrik Wing.
  • Julafton 24/12. Julbön sänds kl 17 från Olaus Petri kyrka. Medverkande: Gabriel Hällqvist som textläsare, sopranerna Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom samt kyrkomusiker Mats Bertilsson.
  • Vid sidan av satsningen på de här fem digitala gudstjänsterna, planerar även några församlingar för egna, lokala livesändningar.