Foto: Ulla-Carin Ekblom

1:a advent – se gudstjänsten från S:t Nicolai kyrka

Det blir annorlunda. Men det blir advent och jul även i år. Varje söndag i advent kan du fira digital gudstjänst med oss i Örebro pastorat. Här hittar du vår digitala första advents-gudstjänst, från S:t Nicolai kyrka.

Den första söndagen i advent har temat ”Ett nådens år” och berättar om hur Jesus som vuxen rider in i Jerusalem för att fira den judiska påsken, den händelse som skedde alldeles innan det vi firar under påsken. Han kommer ridande på en åsna och vill frid och fred istället för död och blod. På webben kan du läsa söndagens bibeltexter.

Kollekt: alla flickors rätt till ett värdigt liv

Första advent startar Act Svenska kyrkans årliga julinsamling. I fokus står alla flickors rätt till ett värdigt liv utan skadliga traditioner som tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp. Kollekten vid den här digitala gudstjänsten är nu sammanräknad. Du som missade just detta kollekttillfälle, kan ändå bidra i efterhand genom att swisha Act Svenska kyrkan direkt på deras swishnummer: 9001223. Tack för din gåva!

Delta i gudstjänsten här på webben eller Facebook

Du kan förutom här på webben också delta i gudstjänsten via Facebook där den publiceras söndag 29/11 klockan 10. Duka fram kaffe, tänd det första ljuset och gå in i adventstiden med oss!

Anders Lennartsson, Ewa Selin, Anna Wikblom och Karl Magnus Jansson. Foto: Jenny Holmberg

Medverkande i gudstjänsten 1:a advent från S:t Nicolai kyrka

• Anders Lennartsson, församlingsherde
  • Ewa Selin, kyrkoherde
  • Anna Wikblom, sopransolist
  • Karl Magnus Jansson, kyrkomusiker

Musiken som framförs är ”Nu väntar hela jorden” (text: B. Setterlind, musik: G. Hahn) och ”Bereden väg för Herran” (text: F M Franzén, musik: dalakoral).

Fem digitala gudstjänster i advent och jul

• 1:a advent 29/11. Sänds kl 10 från S:t Nicolai kyrka. Medverkande: församlingsherde Anders Lennartsson, kyrkoherde Ewa Selin, sopransolist Anna Wikblom samt kyrkomusiker Karl Magnus Jansson.
  • 2:a advent 6/12. Sänds kl 10 från Mosjö kyrka. Medverkande: diakon Anmari Larson, församlingsherde Angelina Backman, sångarna Julia Pietrzak Rådström, Stella Arenius och Filippa Arenius, gitarrist Olof Eriksson samt kyrkomusiker Joakim Arenius.
  • 3:e advent 13/12. Sänds kl 10 från S:t Mikaels kyrka. Medverkande: församlingsherde Moni Höglund, diakon Per Malmros, sopransolist Helena Björk, Andrea Stark på tvärflöjt, kyrkomusiker Anna Stark.
  • 4:e advent 20/12. Sänds kl 10 från Längbro kyrka. Medverkande: församlingsherde Sonya Wallentin, församlingspedagog Andreas Axinge, sångtrion Sisters in Arms, Tommy Nilsson (spelar accordina) och kyrkomusiker Henrik Wing.
  • Julafton 24/12. Julbön sänds kl 17 från Olaus Petri kyrka. Medverkande: Gabriel Hällqvist som textläsare, sopranerna Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom samt kyrkomusiker Mats Bertilsson.
  • Vid sidan av satsningen på de här fem digitala gudstjänsterna, planerar även några församlingar för egna, lokala livesändningar.