Foto: Pia

Mat och catering

Sollidens mat är vällagad, smakrik och KRAV-certifierad. Du kan alltid välja ett vegetariskt alternativ. Vi serverar mat vid konferenser, läger, retreater och bröllop och fest. Året runt kan du beställa mat hos oss det finns alltid något att fira. Tårtor och småkakor till födelsedagar, vi kan leverera något gott till alla hjärtans dag, påsk, vårens grill- eller företagsfester, examen eller när du önskar något extra gott.

Som matgäst och kund på Solliden är du garanterad att vi använder bra råvaror.

Vår matfilosofi bygger på vällagad, hälsosam och miljömedveten matlagning. Vi strävar efter att använda svenska, KRAV-märkta, ekologiska och närodlade produkter och när det gäller fisk och skaldjur, enbart de som är MSC-märkta. Vi använder aldrig genmodifierade råvaror.  Vi är också måna om att vissa varor, som kaffe, socker och choklad, ska vara godkända av Fairtrade.

All mat är lagad med kärlek och från grunden.

 

 

Bufféer 

Förutom rikliga frukostar, luncher och middagar komponerar Sollidens kök smakrika bufféer.

Våra bufféer går att beställa både som catering och att serveras på Solliden. Minsta antal för catering är 15 personer och minsta antal för servering på Solliden är 20 personer. 
Vi erbjuder två bufféförslag; Nordiska smaker och vegetarisk buffé.

Vid catering hämtar gästen maten på Solliden.
Vid servering på Solliden ingår dukning, bordsdekorationer, vatten och serveringspersonal. Om man önskar kan man beställa en finare dukning med linnedukar och linneservetter till en kostnad av 32 kr per kuvert. 
På Solliden serveras både vin, öl och avec för den som önskar.
 

Nordiska smaker
 Catering 289 kr, Servering på Solliden: 364 kr
• Varmrökt lax med kall sås med äpple och salladslök
• Dubbelmarinerad fläskfilé
• Kycklingpaj
• Potatisgratäng, rotfruktsgratäng eller potatissallad
• Grönsallad
• Smör och hembakat bröd

Vegetarisk buffé
 Catering 289 kr, Servering på Solliden: 364 kr
• Spett på bönfärs med smak av persilja, serveras med örtsås
• Ugnsbakade rotfrukter med honung och apelsin
• Paj med spenat och soltorkade tomater
• Rostade rödbetor med getostcrème
• Sallad på smörbönor
• Hummus
• Smör och hembakat brö

Vackert och sjönära läge

Köket kan servera drygt 60 gäster samtidigt i matsalen

Med flera fönster i söderläge är matsalen  luftig och ljus. Sommartid fungerar den stora terrassen med sjöutsikt som en utomhusmatsal.

KRAV 25 %

KRAV-certifiering och miljöpolicy på Solliden

Sollidens restaurang är KRAV-certifierad.

Konferens på Solliden

Läge för konferens? Solliden erbjuder en vacker och lugn konferensmiljö, endast 13 km från Örebro, för grupper av olika storlekar.