Svenska kyrkan i Örebro

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Reformationsåret 2017 i Örebro pastorat – häng med!

Under reformationsåret 2017 satsar Svenska kyrkan extra mycket på att hålla ihop väven mellan dåtid, nutid och framtid. Här hittar du allt som är på gång i de åtta församlingarna i Örebro pastorat.

Den 31 oktober 2017 är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser på porten till Wittenbergs slottskyrka. Händelsen inledde reformationen som förändrade både kyrkan och samhället på sin tid. För första gången översattes Bibeln till andra språk än latin och grekiska och läskunnigheten ökade i samma takt som Bibeln nådde hemmen. 

Reformationen pågår fortfarande!

Vilka berättelser är det som bär oss som kyrka, både bakåt och framåt i tiden? Vår kyrkas historia och Martin Luthers liv och lära har en självklar plats i de samtalen, men det handlar minst lika mycket om vad kristen tro är och om kyrkans roll i världen. På den här sidan hittar du information om vad som händer i Örerbro pastorat reformationsåret – studiecirklar, pilgrimsvandringar, retreater m.m. 

Fler programpunkter presenteras löpande under året.
Varmt välkommen!