Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Konserter i Olaus Petri hösten 2017

Här finner du programmet för Konserter och musikgudstjänster i Örebro Olaus Petri kyrka hösten 2017.

Samtliga konserter sker i Olaus Petri kyrka, Storgatan 40, Örebro.

Ladda ner en plan över kyrkans sittplatser (pdf) här!

Konserter hösten 2017

Onsdagen den 6 december kl.19 CAFÉKONSERT
Kom och sjung in JULEN tillsammans med Olaus Petri Laudantes i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2B.
Kören sjunger. Vi sjunger tillsammans. Julfika.

Tisdag 12 december kl 18.00 LUCIAKONSERT
Traditionell luciakonsert med Olaus Petri Barnkör, Ceciliakören, Olaus Petri Gosskör och Ungdomskören OPQ under ledning av Katarina Högberg Jansson, Ingrid Misgeld och Mats Bertilsson.
Entré 40:-/30:-/20:-/10:- (numrerade sittplatser) Barn upp till 12 år gratis, men med biljett.
Biljetter köps via Ticketmaster eller hos deras ombud Örebrokompaniet, Örebro Turistbyrå och biljettbutik, Örebro Slott, Kansligatan 1, tel 019-21 21 21. En plan över kyrkans sittplatser finner du här ovan.
Biljetterna släpps måndagen den 20 november kl. 11.00.
Eventuella återstående biljetter säljs vid kyrkans ingång 30 minuter före konserten.
OBS! Fotografering eller filminspelning ej tillåten under framförandet. Efter konsertens slut kommer ensemblen ställa upp för att bereda tillfälle till fotografering.
Konsertlängd ca. 40 minuter

Onsdag 13 december kl. 18.00 LUCIAKRÖNING
Ungdomskören OPQ framför under ledning av Mats Bertilsson en gripande gestaltning av Lucias liv som avslutas med kröning och omges av vackra körsånger. Organist: Ingrid Misgeld
Fri entré

Onsdag 20 december kl. 19.00  JULKONSERT ”VI SJUNGER IN JULEN” tillsammans med Olaus Petri Cantores, Ungdomskören OPQ, Olaus Petri Gosskör och Ceciliakören
Sopransolister: Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom
Brassensemble
Dirigenter: Ingrid Misgeld och Mats Bertilsson
Entré 150:-/120:-/90:-/60:- (numrerade sittplatser)
Biljetterna släpps måndagen den 20 november kl. 11.00. Eventuella återstående biljetter säljs vid kyrkans ingång 45 minuter före konserten.
Konsertlängd ca. 80 minuter

Lördag 30 december kl 18.00  NYÅRSKONSERT
Traditionell nyårskonsert med Olaus Petri Musikkår under ledning av Staffan Sjösvärd.
Fri entré

Trettondedag Jul 6 januari 2018 kl. 18.00  ”A FESTIVAL OF NINE LESSONS AND CAROLS”
I denna engelska julmusiktradition framförs julsånger av bland andra Herbert Howells och Francis Poulencs av Olaus Petri Vocalis under ledning av Mats Bertilsson. Vi får höra textläsningar om julens händelser, och alla i kyrkan får stämma in i julens psalmer till spel av brassensemble och orgel.
Organist: Katarina Högberg Jansson
Fri entré. Längd ca. 80 minuter

Kör och musikkår vid gudstjänster sön- och helgdagar kl 10.00

SEPTEMBER
3 Pastoratskör under ledning av flera kyrkomusiker, Olaus Petri Musikkår / Staffan Sjösvärd
17 Ungdomskören OPQ/ Mats Bertilsson
24 Familjegudstjänst med dopfest kl. 15.00 - Olaus Petri barnkör / Katarina Högberg Jansson

OKTOBER
1 Olaus Petri Laudantes / Katarina Högberg Jansson
8 Ceciliakören och Olaus Petri gosskör / Ingrid Misgeld
22 Olaus Petri Cantores / Mats Bertilsson
29 Ungdomskören OPQ / Mats Bertilsson

NOVEMBER
5 Olaus Petri Laudantes / Katarina Högberg Jansson
26 Olaus Petri Vocalis / Mats Bertilsson

DECEMBER
3 Olaus Petri Cantores, Ungdomskören OPQ / Mats Bertilsson, Olaus Petri Musikkår / Staffan Sjösvärd
10 Olaus Petri barnkör, Ceciliakören, Olaus Petri gosskör / Katarina Högberg Jansson och Ingrid Misgeld
17 Olaus Petri Vocalis / Mats Bertilsson
24 kl 10.00 - Julspel med barn och ungdomar från församlingen  / Agneta Larsson och Ingrid Misgeld
kl 17.00 -  Ensemble ur Olaus Petri Cantores / Mats Bertilsson och Katarina Högberg Jansson
kl 22.00 – Sopransolist Anna Wikblom / Mats Bertilsson

Mats Bertilsson

Musik, Organist, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Ingrid Misgeld

Musik, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Katarina Högberg-Jansson

Musikpedagog, Kantor, Örebro pastorat, Olaus Petri församling

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
Örebro Olaus Petri församling

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 21.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling