Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Konserter i Olaus Petri hösten 2018

Här finner du programmet för Konserter och musikgudstjänster i Örebro Olaus Petri kyrka hösten 2018.

Samtliga konserter sker i Olaus Petri kyrka, Storgatan 40, Örebro.

Ladda ner en plan över kyrkans sittplatser (pdf) här!

Konserter och musikgudstjänster hösten 2018

Söndag 2 september kl. 18.00 ORGELKONSERT
Söndag 30 september kl. 18.00 DANSMÄSSA
Lördag 13 oktober kl. 16.00 och Söndag 14 oktober kl. 16.00 MÄSSA I C-MOLL VESPERAE SOLENNES DE CONFESSORE av Wolfgang Amadeus Mozart
Söndag 21 oktober kl. 18.00 HÖSTKONSERT
Söndag 4 november kl. 18.00 EVENSONG

Söndag 18 november kl. 18.00 KÖRKONSERT
Olaus Petri gosskör och Ceciliakören framför under ledning av Anna Ytterberg musik av bland andra Gabriel Fauré, Georg Friedrich Händel och Andrew Lloyd Webber. Organist: Mats Bertilsson

Lördag 8 december kl. 16.00 ADVENTSMINGEL
Olaus Petri Laudantes under ledning av AnnaKarin GillbergEriksson inbjuder till adventsmingel där man får lyssna till och sjunga tillsammans med kören.
Plats: Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2.

Onsdag 12 december kl 18.00 LUCIAKONSERT
Traditionell luciakonsert med Olaus Petri Barnkör, Ceciliakören, Olaus Petri Gosskör och Ungdomskören OPQ under ledning av Anna Ytterberg och Mats Bertilsson. Organist: AnnaKarin GillbergEriksson.
Entré 40:-/30:-/20:-/10:- (numrerade sittplatser) Barn upp till 12 år gratis, men med biljett.

Biljetter till de numrerade sittplatserna köps via Ticketmaster eller hos Örebro Turistbyrå på Örebro Slott, telefon 019-21 21 21.
Biljetterna släpps måndagen den 19 november kl. 11.00.
En plan över kyrkans sittplatser ligger överst på denna sida. Eventuella återstående biljetter säljs vid kyrkans ingång 30 minuter före konserten.
OBS! Fotografering eller filminspelning är inte tillåten under framförandet. Efter konsertens slut kommer ensemblen ställa upp för att ge tillfälle till fotografering.
Konsertlängd cirka 45 minuter.

Torsdag 13 december kl. 18.00 LUCIAKRÖNING
Ungdomskören OPQ framför under ledning av Mats Bertilsson en gripande gestaltning av Lucias liv som avslutas med kröning och omges av vackra körsånger. Organist: AnnaKarin GillbergEriksson
Fri entré. Längd cirka 50 minuter

Torsdag 20 december kl. 19.00 JULKONSERT ”VI SJUNGER IN JULEN”
tillsammans med Olaus Petri Cantores, Ungdomskören OPQ, Olaus Petri Gosskör och Ceciliakören. Sopransolister: Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom
Brassensemble. Dirigenter: Anna Ytterberg och Mats Bertilsson. Organist: AnnaKarin GillbergEriksson
Entré 150:-/120:-/90:-/60:- (numrerade sittplatser)
Biljetterna släpps måndagen den 19 november kl. 11.00.
En plan över kyrkans sittplatser ligger överst på denna sida. Eventuella återstående biljetter säljs vid kyrkans ingång 45 minuter före konserten. Konsertlängd cirka 80 minuter.

Söndag 30 december kl 18.00 NYÅRSKONSERT
Traditionell nyårskonsert med Olaus Petri Musikkår under ledning av Staffan Sjösvärd.
Fri entré

Trettondedag Jul 6 januari 2019 kl. 18.00 ”A FESTIVAL OF NINE LESSONS AND CAROLS”
I denna oerhört uppskattade engelska julmusiktradition framförs vackra julsånger av bland andra Herbert Howells och Francis Poulencs av Olaus Petri Vocalis under ledning av Mats Bertilsson. Vi får höra textläsningar om julens händelser, och alla i kyrkan får stämma in i julens psalmer till spel av brassensemble och orgel.
Organist: AnnaKarin GillbergEriksson
Fri entré. Längd cirka 80 minuter

Kör och musikkår vid gudstjänster sön- och helgdagar kl 10.00

SEPTEMBER
9                    Ensemble ur Olaus Petri Musikkår / Staffan Sjösvärd
23                  kl 10.00 - Olaus Petri Vocalis / Mats Bertilsson. kl 15.00 - Olaus Petri barnkör / Anna Ytterberg
30                  Olaus Petri gosskör / Anna Ytterberg

OKTOBER
7                    Ungdomskören OPQ / Mats Bertilsson
14                  Ceciliakören / Anna Ytterberg

NOVEMBER
4                    Ungdomskören OPQ / Mats Bertilsson
11                  Ensemble ur Olaus Petri Musikkår / Staffan Sjösvärd
25                  Olaus Petri Vocalis / Mats Bertilsson

DECEMBER
2                    Olaus Petri Cantores, Ungdomskören OPQ / Mats Bertilsson. Olaus Petri Musikkår / Staffan Sjösvärd
10                  Olaus Petri barnkör, Ceciliakören, Olaus Petri gosskör / Anna Ytterberg
16                  Olaus Petri Vocalis / Mats Bertilsson
23                  Ensemble ur Olaus Petri Laudantes / AnnaKarin GillbergEriksson
24                  kl 10.00 - Julspel med barn och ungdomar från församlingen / Agneta Larsson och Anna Ytterberg. kl 17.00 - Ensemble ur Olaus Petri Cantores / Mats Bertilsson och AnnaKarin GillbergEriksson. kl 22.00 – Sopransolist Anna Wikblom / Mats Bertilsson

Mats Bertilsson

Musik, Organist, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Anna Ytterberg

Olaus Petri församling, Örebro pastorat, Kantor

Direkt: 019- 15 46 82

AnnaKarin GillbergEriksson

Olaus Petri församling, Örebro pastorat, Kantor

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor knappt 23.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling