Foto: Pixabay

Julklapp till barnfamiljer i Örebro

Är ni en av de barnfamiljer som har det tufft i jul? Genom insamlingsmatchen "Barnens julklapp" möjliggör vi julklappsbidrag till ett antal ekonomiskt utsatta barnfamiljer i Örebro.

Den 2 december arrangerade Svenska kyrkan och Örebro Hockey insamlingsmatchen Barnens julklapp när Örebro mötte HV71 hemma i SHL. Matchen gav 74 078 kr där hälften går till barnfamiljer i Örebro som har svårt att få julen att gå ihop, medan den andra hälften går till Svenska kyrkans internationella arbetes stora julinsamling ”Jag är ett liv”.

Är ni en av de barnfamiljer som har det tufft i jul?

Du ansöker om ett bidrag från Barnens julklapp genom att kontakta en diakon i din församling. Underlaget för diakonernas bedömning bygger på ett enskilt samtal. Våra diakoner, som även ibland kallas ”kyrkans socialarbetare", har tystnadsplikt. Här hittar du en diakon nära dig. Du kan också ringa oss på 019-15 45 00 och bli kopplad. 

Bilden visar kyrkoherde Ewa Selin när hon skramlar med en grupp konfirmander på Behrn Arena.

74 078 kr till utsatta barn i jul

Örebro vann med 3–0 mot HV71. Men efter lördagens SHL-match i Örebro fanns många fler vinnare än så. Tillsammans samlade Örebro Hockey och Svenska kyrkan in 74 078 kr till utsatta barn i jul – barn på både hemma- och bortaplan.

Nyfiken på insamlingsmatchen? Kolla in filmen!

Samtal och stöd

Här hittar du information om olika former av samtal och stöd som finns inom Svenska kyrkan i Örebro. Du är alltid välkommen att kontakta en präst eller diakon i din församling.