Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

"Liv, död och allt däremellan" – lär dig mer om kristen tro. Kursstart 24/1 2019.

"Liv, död och allt däremellan" är en introduktion till kristen tro för dig som är ny i eller nyfiken på kyrkan, som vill lära dig mer och grubbla ihop med andra. Vi träffas tio torsdagar med start 24 januari och varje gång äter vi middag tillsammans. Välkommen med din anmälan.

Intresset för vår nya kurs "Liv, död och allt däremellan" visade sig vara mycket stort hösten 2018, varför vi kör en ny kursomgång våren 2019.

Vad är meningen med livet? Varför finns det så mycket ondska i världen? Vad händer när jag dör? Är förlåtelse möjligt? Leder alla vägar till Gud?

Introduktionskursen "Liv, död och allt däremellan" vänder sig till dig som är ny i eller nyfiken på kyrkan, som vill lära dig mer och grubbla ihop med andra. Vi träffas tio torsdagar där varje träff har ett eget tema.

Bilden visar prästen Björn Helgesson med en stor pastagryta, människor som äter i bakgrunden.
Varje träff inleds med att gruppen äter en pastamiddag tillsammans. Bild: Jenny Holmberg

Grundupplägget för varje träff ser ut så här:
18.30–19.15 Vi äter middag ihop (pasta med pastasås, 30 kr)
19.15–20.00 Föredrag om kvällens ämne
20.00–20.45 Samtal i grupper
20.45–21.00 Gemensam avslutning

Kursplan: Vi har nya föreläsare till varje träff och de kommer från olika delar av Örebro pastorat. Se temat för de olika föreläsningarna längre ner på sidan.
Plats: Vi träffas i Olaus Petri församligshem, Sofiagatan 2D, Örebro.
Dag och tid: Torsdagskvällar kl. 18.30–21.00. För dem som vill finns möjlighet att starta kvällen i Olaus Petri kyrka med veckomässa kl. 18.00.
Kostnad: Kursen genomförs av Svenska kyrkan Örebro pastorat i samarbete med Sensus och är helt kostnadsfri, förutom självkostnadspriset för maten (30 kr).
Kursstart: 24 januari 2019. Nya deltagare kan ansluta de två första veckorna, därefter är gruppen sluten. För den som önskar kan kursen leda fram till dop eller konfirmation.

Vårens föreläsningar

• 24/1 Liv, död och allt däremellan – vad ska jag tro på? En prova-på-kväll för dig som är nyfiken på kursen. Ola Frideblad.
  • 31/1 Människa och Gud. Vem är Jesus? Åsa Svanbäck.
  • 7/2 Vem orkar lyssna? Bönens hur och varför. Per Pettersson.
  • 14/2 Vägvisare i livet. Hur tolkar man Bibeln? Anna Näppi.
  • 21/2 I skuggornas land. Hur leder Gud oss? Anders Lennartsson.
  • 28/2 Skapare och livgivare. Gud som Fader och Ande. Angelina Backman.
  • 7/3 Men lidandet då? Varför finns det så mycket ondska i världen – och hur kan jag stå emot det onda? Göran Sahlberg.
  • 14/3 Bara vanligt vatten. Om dop och nattvard. Lena-Marie Keber.
  • 21/3 En familj med vackra hus. Vad ska vi ha kyrkan till? Marie-Anne Gustafson.
  • 28/3 Fest med föredrag: Vad är meningen med mitt liv? Björn Helgesson.

Anmälan till introduktionskursen "Liv, död och allt däremellan"

På svenskakyrkan.se/orebro/gdpr kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter i Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Vill du veta mer om kursen "Liv, död och allt däremellan"?

Björn Helgesson

Präst, Örebro pastorat, Olaus Petri församling