Bilden visar sovrummet i en seniorlägenhet på Laurentiusgården.
Foto: Alexander von Sydow

För dig som är hyresgäst

Hyresgäst på Laurentiusgården seniorboende? Här hittar du basfakta om lägenhetens utrustning, tvättstugan, sopsortering, bredband, el, parkering, felanmälan och lite till.

Felanmälan Laurentiusgården

Har du upptäckt ett fel i din bostad? Så här gör en felanmälan för Laurentiusgården seniorbostäder.

Bilden visar tre hyresgäster som sitter i relaxen på seniorboendet Laurentiusgården.

Gemensamma lokaler

På Laurentiusgården finns flera gemensamma rum som du som hyresgäst får använda. Välkommen till Stilla rummet, vävstugan och snickarverkstaden!

Laurentiusgårdens gemensamma lokaler

På Laurentiusgården finns flera lokaler som står till våra hyresgästers förfogande och tillsammans med vår husvärd och diakon finns goda möjligheter till gemensamma eller enskilda aktiviteter.

Lunchservering och aktiviteter i samlingssalen

I Samlingssalen, som är hjärtat i verksamheten, kan du komma ner och läsa tidningen och umgås en stund. För dem som önskar serveras lunch i restaurangen kl. 12.30 varje vardag. Anmälan görs senast kl 08.00 samma dag.
Varje vardag eftermiddag kl 14.30 serveras eftermiddagskaffe. Till detta krävs ingen anmälan.

I samlingssalen ordnas också aktiviteter av olika slag som utarbetas av vår husvärd och diakon tillsammans med hyresgästerna och i samarbete med Olaus Petri församling. Du som bor på Laurentiusgården kan mot en kostnad boka samlingssalen vissa tider, för en egen högtidsdag eller liknande.

Läs mer om Laurentiusgårdens gemensamma lokaler.

 

Lägenhetsutrustning, kabel-TV och bredband

Kabel-TV

Fastigheten är ansluten till Comhem och deras grundutbud ingår i hyran. Om du önskar fler kanaler, kontakta Comhem eller gå in på www.tele2.se och läs mer.

Bredband

Fastigheten är ansluten till Stadsnät i Örebro via kommunikationsoperatören Open Universe. Detta ger dig som hyresgäst möjlighet att välja en mängd internettjänster via bredbandsuttaget. Se utbud på www.openuniverse.se Beställ dina tjänster enklast genom att ansluta din dator till lägenhetens bredbandsuttag med en nätverkskabel. Öppna datorns webbläsare så kommer du till kundportalen och kan välja tjjänst och leverantör.

Du kan även kontakta Open Universe på telefon 019-761 47 70 för support.

Spis, ugn och kylskåp

Spis, ugn och kylskåp är av märket Bosch och instruktionsböcker finns insatt i lägenhetspärmen.

Tvättstuga

Varje lägenhet är utrustad med egen tvättmaskin och torkskåp eller torktumlare. Instruktionsböcker finns i lägenhetspärmen.

I bottenvåningen i hus C finns en gemensam tvättstuga för främst stortvätt och grovtvätt. Där finns en tvättmaskin, en grovtvättmaskin, två torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Bokning av tvättstugan sker på lista som finns på anslagstavlan utanför tvättstugan.

Miljörum och återvinning

Att värna om vår miljö och våra ändliga resurser är en viktig uppgift för oss alla. Därför satsar vi extra mycket på att lösa frågorna kring vårt hushållsavfall och den hushållsnära källsorteringen.

I lägenheterna finns utrymme under diskbänken för sortering av hushållsavfall. Extra viktigt är det bruna hushållskärlet avsett för de bruna påsarna för komposterbart avfall. Läs noga de instruktioner som finns om detta.

I miljörummet finns kärl för:

  • Tidningar
  • Pappersförpackningar
  • Metallförpackningar
  • Ofärgade och färgade glasförpackningar
  • Hårda och mjuka plastförpackningar
  • Batterier
  • Glödlampor
  • Kompost (ej jord och kvistar)
  • Restavfall

Restavfall är det som inte finns beskrivet ovan och som inte särskilt måste tas omhand på annat sätt. 

Cykelparkering

För cyklar finns cykelrum i anslutning till hus A och hus C. Lägenhetsnycklarna går till anvisat cykelrum.

Bilparkering

För bilar finns 17 garageplatser och ett större antal parkeringsplatser med eller utan motorvärmare att hyra. Särskilda hyreskontrakt upprättas för dem som önskar sådan plats.

Besöksparkering har två platser mellan hus A och B och en plats mellan hus C och D. Dessa platser är de utan motorvärmare, närmast Norrbackavägen. Det finns även besöksparkering med flera platser på parkeringen mot Kexfabriken. Dessa är avgiftsbelagda.

Postfack

Det finns i postfack bottenplanet. Det är Postens som bestämt att det ska vara så här i alla nya hus. Nyckel till postfacket kvitteras ut samtidigt med lägenhetsnyckeln. Utanför lägenhetsdörren finns en hållare för morgontidningen.

Elabonnemang

Varje hyresgäst ansvarar själv för att teckna ett elabonnemang.

Hemförsäkring

Kom ihåg att teckna en hemförsäkring. 

Svenska kyrkans bostäder i Örebro