Other languages with Google Translate

Församlingskåren S:t Mikaels kyrka

Välkommen till kårens olika aktiviteter i Mikaels församling, Örebro, alla aktiviteter är öppna för alla utan krav på medlemskap.

Redan Natan Söderblom såg på sin tid vikten av att i församlingarna bilda grupper så kallade kårer som kunde ta ansvar för frivilligt arbete i församlingarna.

I Mikaels församling har en församlingskår funnits sedan 1983. Meningen med kåren är att den skall se uppgifter som kan utföras av lekmän i församlingen.

Kåren skall också uppmuntra och inspirera till frivilligt arbete. Viktigt är att ordna träffar där människor kan mötas och umgås i kristen anda. Mikaels församlingskår ordnar församlingsaftnar och andra sammankomster för uppbyggelse och gemenskap.

Många praktiska uppgifter finns att hjälpa till med i församlingen till exempel servering av kyrkkaffe efter söndagsgudstjänsterna. Medlemmar ur församlingskårenmedverkar också ibland vid gudstjänster. Uppgifterna utförs i samarbete med kyrkoråd och arbetslag.

Att få göra enkla arbetsuppgifter tillsammans, att dela erfarenheter, bekymmer och glädjeämnen är en stor förmån.

Välkommen med i vår gemenskap!

Program för hösten 2019 i S:t Mikaels kyrka:
Måndag 7/10 15.00 Daglig verksamhet besöker oss. ”Sånger med höstinslag”

Måndag 11/11 15.00 Rut och Pelle Svedberg står för programmet

Vill du veta mer tag då kontakt med:

Gun-Britt Karlsson, ordförande, 019-20 28 28
Gunlög Svärd, sekreterare, 019-20 06 04

Mikaels församling

Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
mikaels.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling