Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Församlingskåren S:t Mikaels kyrka

Välkommen till kårens olika aktiviteter i Mikaels församling, Örebro, alla aktiviteter är öppna för alla utan krav på medlemskap.

Redan Natan Söderblom såg på sin tid vikten av att i församlingarna bilda grupper så kallade kårer som kunde ta ansvar för frivilligt arbete i församlingarna.

I Mikaels församling har en församlingskår funnits sedan 1983. Meningen med kåren är att den skall se uppgifter som kan utföras av lekmän i församlingen.

Kåren skall också uppmuntra och inspirera till frivilligt arbete. Viktigt är att ordna träffar där människor kan mötas och umgås i kristen anda. Mikaels församlingskår ordnar församlingsaftnar och andra sammankomster för uppbyggelse och gemenskap.

Många praktiska uppgifter finns att hjälpa till med i församlingen till exempel servering av kyrkkaffe efter söndagsgudstjänsterna. Medlemmar ur församlingskårenmedverkar också ibland vid gudstjänster. Uppgifterna utförs i samarbete med kyrkoråd och arbetslag.

Att få göra enkla arbetsuppgifter tillsammans, att dela erfarenheter, bekymmer och glädjeämnen är en stor förmån.

Välkommen med i vår gemenskap!

Program våren 2018 i S:t Mikaels kyrka:

Måndag 12/2 18.00 Årsmöte i församlingskåren (Hjärsta gård)
Rut och Pelle Svedberg: ”Hjärtats nyckel heter sång”.

Måndag 12/3 18.00 Församlingsafton
Simon Åberg, präst i Mikaels församling, presenterar sig.

Måndag 9/4 18.00 Församlingsafton
Margareta Bratt och Gunnel Lindblom berättar från en pilgrimsvandring i Spanien. ”Gunnel och Margareta på Caminon”

Måndag 7/5 18.00 Församlingsafton
Jan Wallgren, Kyrkoherde i Ramundeboda församling, tidigare präst hos oss, kommer tillsammans med vänner att berätta om ideellt arbete bland våra nysvenskar.

Servering förekommer vid samtliga församlingsaftnar.

Vill du veta mer tag då kontakt med:

Gun-Britt Karlsson, ordförande, 019-20 28 28
Gunlög Svärd, sekreterare, 019-20 06 04

Mikaels församling

Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
Mikaels församling

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:
(Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)