Foto: Ulla-Carin Ekblom

Estetkonfa

Välkommen som estetkonfirmand i S:t Nicolai kyrka i Örebro med start hösten 2023! Vi lär känna oss själva, Gud och varandra genom skapande och olika estetiska uttrycksformer. Vi åker på läger på Solliden och sommaren 2024 bär det av till Gotland – konstnärernas ö med sin spektakulära natur.

Vi målar, skriver, skapar, fotar, dramatiserar, sjunger… Allt för att utforska de stora frågorna i livet om gott och ont, kärlek, död och förlåtelse. Här får vi lära känna oss själva, Gud och varandra. Och så leker vi och fikar och skrattar! 

Hösten 2023 åker vi på läger på Solliden utanför Örebro. I juni bär det av till Gotland – konstnärernas ö med sin spektakulära natur. Hav, stränder och raukar, Sveriges häftigaste grottsystem i Lummelunda och medeltidsstaden Visby – och platsen där tv-programmet Så mycket bättre spelas in. 

Upplägg

Klicka på bilden – så kan du kolla in vad Melody och andra Örebrokonfirmander från 2022–2023 tyckte om konfatiden. Foto: Ulla-Carin Ekblom

Konfastart söndag 3 september klockan 11.00 då vi startar med mässa i S:t Nicolai kyrka och informationsmöte för vårdnadshavare och kort gruppträff. Med start 14 september ses vi sedan varannan torsdag klockan 16.15–18.15 (inklusive drop-in-fika). Vi åker på höstläger tillsammans 13–15 oktober på Svenska kyrkans kurs- och lägergård Solliden. 13–18 juni bär det av på en längre resa till Gotland! 

Dag: Varannan torsdag (udda veckor)
Tid: Vi träffas kl. 16.15–18.15
Plats: Prästgården, Nikolai församling
Konfirmandstart: Söndag 3 september klockan 11.00 (vi startar med mässa i S:t Nicolai kyrka, informationsmöte för vårdnadshavare och kort gruppträff).

Läger: 13–15 oktober 2023 på Svenska kyrkans kurs- och lägergård Solliden.
Resa: 13–18 juni 2024 till Gotland.
Konfirmation: 23 juni 2024 i S:t Nicolai kyrka.
Antal platser: 40
Sista anmälningsdag: 30 augusti 2023
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.

Har du frågor kontakta:

 

Allt om festen "Inte som du tror" i Örebro 26/5

I år arrangeras konfirmandfesten ”Inte som du tror” för elfte gången. Årets huvudartist är Hanna Ferm. Festen vänder sig till både nuvarande konfirmander och till de ungdomar som ska börja åttan i höst. Platsen är S:t Nicolai kyrka.

Vilken konfatyp är du?

Pratglad, sportintresserad, fnissig, gamer, energisk ... Det finns ingen "mall" som du måste passa in i för att börja i en konfagrupp hos Svenska kyrkan i Örebro. Hos oss samlas alla typer av människor. Här kan du träffa några av våra konfirmander och kolla vad de tänkte innan – och hur det blev. Konfirmation är inte som du tror.

Välj grupp utifrån tema!

Gaming, sommar, dans, media eller kanske äventyr? Här hittar du våra konfagrupper i Örebro, sorterade efter tema!

Nikolai församling

Nikolai församling
Adress:
Nikolaigatan 8
702 10 Örebro

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00
öppet mån–fre 9–16. Lunchstängt mån-fre 12–13.

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka:
S:t Nicolai kyrka