Estetkonfa

Välkommen som estetkonfirmand i S:t Nicolai kyrka i Örebro med start hösten 2022! Vi lär känna oss själva, Gud och varandra genom skapande och olika estetiska uttrycksformer. Vi åker på ett helgläger och en längre resa på påsklovet.

Som estetkonfirmand utforskar du tro och tankar genom att måla, skriva, fota, dramatisera, sjunga, arbeta i lera m.m. Du behöver inte vara konstnär eller ställa dig på en scen, men du behöver gilla att göra saker med händerna och att uttrycka dig kreativt.

Upplägg

Klicka på bilden – så kan du kolla in vad Anna-Klara och andra konfirmander från 2021–2022 tyckte om konfatiden. Foto: Ulla-Carin Ekblom

Som estetkonfirmand har du träff med gruppen varannan torsdag. Konfirmationsgrupperna Estet och Pilgrim i Nikolai församling åker på ett gemensamt höstläger till Finnåkers kursgård (preliminära datum 7–9/10). Påsken 2023 åker vi, även tillsammans med pilgrimskonfirmanderna, i väg på en längre pilgrimsresa till Gullbrannagården utanför Halmstad.

Dag: Varannan torsdag (udda veckor)
Tid: Vi träffas kl. 16.15–18.15
Plats: Prästgården, Nikolai församling
Konfirmandstart: 15/9 2022 kl. 16.15 i Prästgården, Nikolai församling
Läger: 7–9/10 Finnåkers kursgård i Fellingsbro
Pilgrimsresa: 1–6/4 Gullbrannagården i Halmstad
Genrep inför konfirmation: 11/5 2023
Konfirmation: 14/5 2023 i S:t Nicolai kyrka.
Antal platser:
Sista anmälningsdag:
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.
Har du frågor kontakta: Mirjam Blomberg via telefon 019-15 46 13 eller e-post mirjam.blomberg@svenskakyrkan.se

Observera att datumen är preliminära och kan komma att justeras något.

Anmäl dig här!

Flera konfafester runt om i Örebro fredag 26/8 – välj en och kom!

Nyfiken på konfa hösten 2022? Fredagen den 26 augusti bjuder vi in till konfahäng på flera olika platser runt om i Örebro. Välj en kyrka eller konfagrupp som du är nyfiken på och gå dit!

Vilken konfatyp är du?

Skrattglad, pratig, lugn, busig, sprallig, sportgalen, musikintresserad... Det finns ingen "mall" som du måste passa in i för att börja i en konfagrupp. Träffa några av våra konfirmander i Örebro från 2020–2022 och kolla vad de tänkte innan – och hur det blev. Konfirmation är inte som du tror.

Välj grupp utifrån tema!

Global, läger, hockey, sommar, teckenspråkig eller kanske gamingkonfa? Här hittar du våra konfagrupper sorterade efter tema! Titta runt och se vad som passar dig. Konfirmation är inte som du tror.

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00
öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt mån-fre 12–13.

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: