Foto: Ulla-Carin Ekblom

Danskonfa

Danskonfa är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Örebro och Knut Säborgs dansstudio. Vi ses både i Längbro församlingshem och i dansstudion, där vi tränar dans under ledning av Maud Säborg.

Nyfiken på dans? Då kan danskonfa vara något för dig. Kom och dansa dig igenom konfirmationen med Längbro församling och Knut Säborg Dansstudio! 

Våren 2024 åker vi på en resa då vi kollar på musikal ihop. I juni blir det konfirmation med dansuppvisning där flera olika dansstilar som t.ex. disco, pardans och konstnärliga stilar binds samman i en föreställning i Längbro kyrka. Ett läger på Solliden hinner vi också med!

Du behöver inte ha någon dansbakgrund för att kunna vara med på Danskonfa.

Danskonfa ses både i Längbro församlingshem och i dansstudion, där vi tränar dans under ledning av Maud Säborg. Foto: Ulla-Carin Ekblom

Upplägg

I november och december 2023 har vi våra träffar i Längbro församlingshem (nära Karlslund). Perioden januari–maj 2024 ses vi i dansstudion, där vi först har konfaträff och därefter ett danspass under ledning av Maud Säborg. I juni 2024 framför konfirmanderna en dansföreställning tillsammans. 


Dag: Torsdagar med start 9/11 2023
Tid: 18.00–20.00
Plats: Knut Säborgs Dansstudios fräscha lokaler på väster i Örebro (Stubbengatan 2)
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.
Sista anmälningsdag:  9/11 2023

Har du frågor kontakta: Therese Blixt, pedagog och konfirmandledare, via telefon 019-15 46 43, sms 076-772 02 92 eller e-post therese.blixt@svenskakyrkan.se

Träffar

  • 9/11 2023 konfirmandstart i Längbro församlingshem. Därefter träff varje torsdagskväll kl. 18.00–20.00. Hösten 2023 har vi träffarna i Längbro. Januari–maj 2024 är träffarna förlagda till Knut Säborgs Dansstudio, där vi först har lektionspass och sedan ett danspass.
  • Läger på Solliden 19-21/1 2024.
  • Våren 2024 åker vi på dagsresa då vi kollar på musikal.
  • Konfirmation och dansuppvisning för släkt och vänner 1–2 juni 2024 i Längbro kyrka. 
Astrid, Tuva, Embla och Siri är danskonfirmander 2022-2023. Foto: Ulla-Carin Ekblom

Vilken konfatyp är du?

Pratglad, sportintresserad, fnissig, gamer, energisk ... Det finns ingen "mall" som du måste passa in i för att börja i en konfagrupp hos Svenska kyrkan i Örebro. Hos oss samlas alla typer av människor. Här kan du träffa några av våra konfirmander och kolla vad de tänkte innan – och hur det blev. Konfirmation är inte som du tror.

Välj grupp utifrån tema!

Gaming, sommar, dans, media eller kanske äventyr? Här hittar du våra konfagrupper i Örebro, sorterade efter tema!

Välj grupp utifrån församling/stadsdel!

Här hittar du våra konfagrupper sorterade efter församling och stadsdel!

Född 2009? Vi startar 13 nya konfagrupper i höst!

Har alla samma chans? Finns Gud? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill? Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Hösten 2023 startar vi 13 nya konfagrupper med olika teman i Örebro. Konfirmation är inte som du tror.