Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Begravning i Längbro

Det är viktigt att ta farväl. Det är särskilt viktigt vid livets slutliga avsked.

Det är mycket som ska ordnas kring en begravning. Vi föreslår därför att du först tar kontakt med en begravningsbyrå för att där få hjälp med helheten av planering av begravningen. Efter det tar begravningsbyrån kontakt med Informationsservice hos oss för bokning av kyrka, präst, vaktmästare och eventuell lokal till minnesstunden efter begravningsakten.

Kyrkor

I Längbro församling finns två kyrkor. Den omtyckta Längbro kyrka och den mindre och mysiga Ekers kyrka (Närkes minsta kyrka). Längbro kyrka är öppen för visning vardagar mellan kl. 8.00-15.30.

Klicka runt i bilden nedan för att se hur Längbro kyrka ser ut invändigt.

Bårtäcke

Om man väljer att inte ha blomsterdekorationer på kistan går det bra att låna  vårt vackra bårtäcke. Bårtäcke bokar du hos Informationsservice samband med bokning av begravningsgudstjänst.

Lokaler för minnesstund

Vi har ett ljust och fint församlingshem med fyra olika rum för uthyrning till en eventuell minnesstund.

Ånstarummet - Ett mysigt rum för den lilla sammankomsten (max 30 pers)
Hyra: 300 kr

Hagarummet - Det nyrenoverade och moderna (ca 40 pers)
Hyra: 400 kr

Längbrorummet och Ekerrummet - Ett stort och ljust rum, som kan bli två rum (max 75 pers/rum) med hjälp av en vikvägg.
Hyra Längbro och Ekersrummet ihop: 700 kr
Hyra Längbrorummet:  400 kr
Hyra Ekersrummet: 300 kr

Det tillkommer 10 kr/pers över 12 år, avseende kostnad porslin, kök mm.
Observera att tillhörande kök kan komma att delas med andra vid flera uthyrningar samma dag.

Lokal för minnestund bokar du hos Informationsservice i samband med bokning av begravningsgudstjänst.

Längbro Församling

Längbro församling
Adress:
Församlingsvägen 4,
(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
E-post: Längbro församling

Kontaktlista med alla medarbetare i Längbro församling

Till Längbro församling på Facebook

Församlingens kyrkor: