Bilden föreställer en sten med texten "Älskade morfar".
Foto: Alex & Martin/IKON

Begravning i Längbro

Begravningsgudstjänsten finns till för att säga farväl, överlämna en människa till Gud och säga tack. Att samlas till begravning med familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och minnas den som lämnat oss.

Det är mycket som ska ordnas kring en begravning. Vi föreslår därför att du först tar kontakt med en begravningsbyrå för att där få hjälp med helheten av planering av begravningen. Efter det tar begravningsbyrån kontakt med Informationsservice hos oss för bokning av kyrka, präst, vaktmästare och eventuell lokal till minnesstunden efter begravningsakten.

Kyrkor

I Längbro församling finns två kyrkor. Den omtyckta Längbro kyrka och den mindre och mysiga Ekers kyrka (Närkes minsta kyrka). Längbro kyrka är öppen för visning vardagar mellan kl. 8.00-15.30.

Klicka runt i bilden nedan för att se hur Längbro kyrka ser ut invändigt.

Bårtäcke

Om man väljer att inte ha blomsterdekorationer på kistan går det bra att låna  vårt vackra bårtäcke. Bårtäcke bokar du hos Informationsservice samband med bokning av begravningsgudstjänst.

Lokal för minnestund bokar du hos Informationsservice i samband med bokning av begravningsgudstjänst.

Längbro Församling

Längbro församling
Adress:
Församlingsvägen 4,
(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
E-post: langbro.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Längbro församling

Till Längbro församling på Facebook

Församlingens kyrkor: