Bilden föreställer en sten med texten "Älskade morfar".
Foto: Alex & Martin/IKON

Begravning i Längbro

Begravningsgudstjänsten finns till för att säga farväl, överlämna en människa till Gud och säga tack. Att samlas till begravning med familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och minnas den som lämnat oss.

Det är mycket som ska ordnas kring en begravning. Vi föreslår därför att du först tar kontakt med en begravningsbyrå för att där få hjälp med helheten av planering av begravningen. Efter det tar begravningsbyrån kontakt med Informationsservice hos oss för bokning av kyrka, präst, vaktmästare och eventuell lokal till minnesstunden efter begravningsakten.

Kyrkor

I Längbro församling finns två kyrkor. Den omtyckta Längbro kyrka och den mindre och mysiga Ekers kyrka (Närkes minsta kyrka). Längbro kyrka är öppen för visning vardagar mellan kl. 8.00-15.30.

Bårtäcke i Längbro

Klicka runt i bilden nedan för att se hur Längbro kyrka ser ut invändigt.

Bårtäcke

Om man väljer att inte ha blomsterdekorationer på kistan går det bra att låna  vårt vackra bårtäcke. Bårtäcke bokar du hos Informationsservice samband med bokning av begravningsgudstjänst.

Lokal för minnestund bokar du hos Informationsservice i samband med bokning av begravningsgudstjänst.

Molnhjärta

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Livsglädje, utveckling, kärlek och sorg hos Svenska kyrkan i Örebro. Vi finns för dig – i alla skeden av livet.

Längbro kyrka

Varmt välkommen till Längbro kyrka. Kyrkan ligger på väster i Örebro, intill Karlslundsskogen men samtidigt nära stadsbebyggelsen, den byggdes 1901 och har 300 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Ekers kyrka

Varmt välkommen till Ekers kyrka. Kyrkan ligger några kilometer nordväst om Mellringe utanför Örebro, den byggdes på 1100-talet och har 60 sittplatser. Kika runt i kyrkan genom att klicka i bilden längre ner på sidan.

Hyra lokal i Längbro

I Längbro församling finns fyra lokaler för uthyrning i samband med dop, bröllop, begravning och annat. Här kan du läsa mer om och se bilder på lokalerna.

Längbro Församling

Längbro församling
Adress:
Församlingsvägen 4,
703 48 Örebro
Telefon: 019-15 45 00
(informationsservice, öppet mån-fre 9-16)
E-post: langbro.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Längbro församling

Till Längbro församling på Facebook

Församlingens kyrkor:
Längbro kyrka
Ekers kyrka