Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Begravning i Almby

Det är viktigt att få ta farväl vid livets slut. Almby kyrka, i östra delarna av Örebro, ger en vacker och ljus inramning för begravningsgudstjänsten. Vår tro och vårt hopp är att livet finns kvar hos Gud den dag vi lämnar livet på jorden.

Begravningsgudstjänsten

Hur man som anhörig önskar arrangera det vid en begravning i Almby kyrka sker i samråd med tjänstgörande präst. Begravningsgudstjänsten följer Svenska kyrkans ordning och då tjänstgör en präst, en musiker och en vaktmästare. För den som är tillhörig Svenska kyrkan är begravningsgudstjänsten alltid kostnadsfri.

Blått bårtäcke Almby kyrka
Blått bårtäcke i Almby kyrka

Som ett alternativ till blomsterdekoration på kistan finns det möjlighet att kostnadsfritt låna Almby församlings vackra bårtäcke. Detta blå täcke är komponerat och vävt av textilkonstnärinnan Iris Siggelin, Lidingö.

Minnesstund

Almby församlingshem har två lokaler som kan hyras för minnesstund. Den lilla salen rymmer ca 25 personer och den stora salen rymmer ca 120 personer. Ni anhöriga väljer om ni vill ordna minnesstunden helt själva, eller önskar hjälp av församlingens husmor eller ett cateringföretag.

När en närstående har avlidit kontaktar de anhöriga ofta en begravningsbyrå som sedan bokar tid för begravning i den kyrka man önskar. Du kan också som anhörig själv kontakta Informationsservice med dina önskemål så hjälper de dig.

Har du frågor eller vill du diskutera bokning av begravning? Välkommen att ta kontakt med Informationsservice på tfn 019-15 45 00.

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,

(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)

E-post: Almby församling

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook

Församlingens kyrkor: