Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Begravning i Adolfsberg

Begravningen är ett sätt att säga farväl till den som dött och att överlämna honom eller henne till Gud.

Begravningsgudstjänst
Begravningsceremoni som leds av präst i kyrka eller kapell kallas begravningsgudstjänst. Den har redan betalats via kyrkoavgiften och innebär därför inga extra kostnader om den avlidne var medlem i Svenska kyrkan.

Varje begravningsgudstjänst anpassas till den situation som råder och prästen utformar den tillsammans med de anhöriga. Kontakt tas oftast med begravningsbyrå som bokar tid och plats med vår gemensamma Informationsservice.

Vid begravning i Adolfsbergs kyrka kan ni utan kostnad låna bårtäcket som syns på bilden. Bild: Svenska kyrkan Örebro: Jenny Storm

Det finns också möjlighet att själv ordna allt praktiskt utan att ta hjälp av begravningsbyrå. I sådant fall får man boka tid och plats med med Informationsservice på tfn 019-15 45 00.

Minnesstund
Efter begravningsgudstjänsten fortsätter gemenskapen ofta med en eftersamling i t.ex. församlingshemmet där vi minns den avlidne i en stunds samvaro. Minnesstunden utformas av de anhöriga, ofta i samråd med prästen. Tid och plats för minnesstund bokas hos Informationsservice i samband med bokning av begravningsgudstjänst.

Bårtäcke
Det går att låna vårt bårtäcke. Bårtäcke bokar du hos Informationsservice samband med bokning av begravningsgudstjänst.

Tacksägelse
Inbjudan till tacksägelse över den avlidna skickas ut. Tacksägelsen innebär att vi ber över den avlidne och för de sörjande i förbönen, samt ringer i kyrkklockorna. Tacksägelsen sker i samma kyrka som begravningen ägt rum. Vid Alla Helgona kommer en särskild inbjudan till Minnesgudstjänst.

Adress:
Glomman 127
702 30 Örebro.

(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)

E-post:
Adolfsbergs församling

Kontaktlista med alla medarbetare i Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling på Facebook

Församlingens kyrka: