Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Massor av Bach!

Nyfiken på att uppleva Bach? Just nu har du flera möjligheter att höra Bach och hans verk hos Svenska kyrkan i Örebro, med två olika konsertserier. Läs mer om alla spännande konserter här på webben!

Fugornas mästare, matematiskt snille, en av de största i musikhistorien – och ofta kallad ”den femte evangelisten”. Just nu koncentrerar vi oss extra mycket på Bach i några av våra församlingar och erbjuder två olika konsertserier.

  • "Bach i S:t Mikael" med J.S. Bachs samtliga verk för cembalo och orgel i S:t Mikaels kyrka på väster. Fri entré till samtliga konserter. 
  • "Bach to Örebro" med J.S. Bachs samtliga stora sakrala verk för kör och orkester i S:t Nicolai kyrka. Söndag 14 april 2019 är det dags för del 4 i serien: H-mollmässan.
  • Den 16 mars framförs ”Himmelska kantater” i Olaus Petri kyrka, med Olaus Petri Vocalis och Drottningholms Barockensemble.

Du hittar mer information om de olika konsertserierna/konserterna längre ner på sidan. Varmt välkommen att uppleva massor av vacker musik i våra kyrkor.