Att bo i området

När du bor i Sankta Katarina studentboende har du nära till det mesta i Örebro – stad, universitet och natur. Almby kyrka och Sörbykyrkan finns nära till hands.

Tillbaka till samlingsidan för våra studentlägenheter

Sankta Katarina Studentboende är beläget på Sörbyängen, en stadsdel med ett blandat bostadsbestånd. I närheten finns Sörbyskogen och Markaskogen med motionsslingor och elljusspår. Inte långt ifrån Sörbyängen ligger Gustavsviks upplevelsebad och relax, Gustavsviks golfbana med 18 hål och Backahallen för tennis och badminton.

Att bo här är att ha nära till Örebro universitet, en dryg kilometer med gång- och cykelväg ända fram.

Sankta Katarina studentboende med adresserna Studievägen 14, 16 och 18 ligger i bostadsområdet Sörbyängen, ca en kilometer från Örebro universitet.
Bild: Ulla-Carin Ekblom

Nära är det också till butikerna i Tybble centrum (på väg till universitetet) och med cykel tar det inte många minuter att ta sig de två kilometrarna upp till city.

Örebro är landets sjunde största kommun med närmare 138 000 invånare. Universitetet har över 15 000 studenter.

Örebro stad har ett rikt utbud av nöjen och kultur. Kommunikationerna i Örebro och till och från är goda: Direkttåg med Svealandsbanan till Stockholm och bra tåg- och bussförbindelser också i andra riktningar.

Det kyrkliga livet är rikt, med Svenska kyrkans församlingar och många andra samfund och trosriktningar representerade. Sörbykyrkan, en samarbetskyrka med EFS, ligger helt nära och på vägen till universitetet skymtar Almby kyrka på vänster hand. Ett stycke söderut i Brickebacken ligger Den Gode Herdens kapell. I Forumhuset på Örebro universitet finns också Universitetskyrkan.

Svenska kyrkans bostäder i Örebro