Onsala församling Besöks- och postadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Ur djupens källa

I Onsala församlingshem har vi en ny flygel. Under våren bjuder ett antal musiker på olika musikstilar i flygelserien Ur djupens källa. Välkommen!

Klassisk konsert

Lördag 24 februari kl 15 i församlingshemmet
Vi inviger vår nya flygel med två- och fyrhändigt pianospel samt solosång. Konserten bjuder på välkända och mindre kända pärlor, framförallt från den romantiska epoken. Marianne Jacobs är nyligen tilldelad Maj von Rosen priset av Kungl. Musikaliska akademien, för sin långa insats i Sveriges musikliv. Snittar och dryck serveras.
Marianne Jacobs, piano
Rebecka Runeson  piano
Elisabeth Feldt, sång

Sakral jazz - Psalmer i ny skrud

Lördag 21 april kl 15 i församlingshemmet
Tre jazzmusiker bördiga från södra Halland och numera bosatta i Halmstad, Köpenhamn och Göteborg utgör denna dynamiska trio. Dessa tre musiker, verksamma i olika konstellationer runt om i Skandinavien och Europa, sammanstrålar i Sakral jazz för att framföra respektfullt omarrangerade psalmer på akustisk sättning.
Per Thornberg, tenorsaxofon
Magnus Hjorth,  piano
Max Thornberg, kontrabas

Klassisk musik på ett lågmält sätt

Lördag 2 juni kl 15 i församlingshemmet
Stillsam kör- och orkestermusik med klangbild som för tanken till Jan Johanssons inspelningar. Musiken har arrangerats om för piano och kontrabas. Stycken av bland andra Mozart, Fauré och Grieg. Musiken i konserten binds ihop till en enhet med inslag av vilsamma improvisationer mellan styckena.
Thomas Gustavsson, piano och arrangemang
Andreas Gustafson, kontrabas