Noter
Foto: @abstract-stock.adobe.com

Sommarmusik 2021

Njut av sång och musik i sommar. Det blir glasscafé med musik vid församlingshemmet och tre konserter i Onsala kyrka. Välkommen!

Ingen föranmälan och maxantal enligt de restriktioner som gäller vid tillfället. (Från 1 juni max 40 personer i Onsala kyrka.)

Vid fint väder håller musikcaféet till utanför församlingshemmet. Om vädret är sämre är vi i Onsala kyrka.

Konserterna kommer även livesändas på Facebook-Onsala församling Svenska kyrkan. Du kan se dem i Facebook-flödet längst ner på denna sida.

Genom tidens gång – musikaliska fotavtryck

Söndag 20 juni kl 19 i Onsala kyrka

Livesänds även på Facebook-Onsala församling Svenska kyrkan

Monica Thorén och Rebecka Runeson tar med dig på en resa från barock till nutid i ljud och bild.
Medverkande: Monica Thorén, violin och Rebecka Runeson, piano

Sommarsång från soluppgång till solnedgång

Musikcafé - Onsdag 14 juli kl 19 vid församlingshemmet

”Bedårande sommarvals”, ”Monicas vals” och
annan somrig musik bjuds vi på i kvällens musikcafé.
Medverkande: Alexandra Boëthius Anderson, sång, Albin Andersson, bas, Daniel Rodhe, saxofon, Mats Grundberg, gitarr och Robert Stenborg, klaviatur

Koraler av olika slag av J S Bach

Söndag 18 juli kl 19 I ONSALA KYRKA

Livesänds även på Facebook-Onsala församling Svenska kyrkan

I denna konsert som ramas in av två av Bachs mest populära orgelstycken, Preludium och fuga i Ess-dur och Passacaglia i c-moll, framförs några av de mest älskade orgelkoralerna, nämligen de så kallade Schüblerkoralerna som Bach gav rubriken ”Koraler av olika slag”. En medverkande vokalkvartett sjunger de koraler som Bach bearbetat.
Medverkande: Samuel Eriksson, orgel
Vokalkvartett

Samuel Eriksson är organist och körledare i Kristus Konungens katolska församling i Göteborg. Under sin tid som organist i Varbergs församling framförde han i en konserteserie över två år J S Bachs samtliga orgelverk. Som orgelsolist framträder han regelbundet både i Sverige och England.

Från öst till väst

Musikcafé - Onsdag 21 juli kl 19 VID FÖRSAMLINGSHEMMET

Livesänds även på Facebook-Onsala församling Svenska kyrkan

Klassiska sånger för baryton och piano med Herbjörn Thordarson och Lisa Fröberg.

En stund på jorden

Musikcafé - Onsdag 28 juli kl 19 VID FÖRSAMLINGSHEMMET

Livesänds även på Facebook-Onsala församling Svenska kyrkan

Åsa och Ulf Nomark är tillbaka med ett rykande färskt sommarprogram med en blandning av egenskrivet material och andra artisters sånger om sommar, om liv i ständig förändring och konsten och glädjen i att leva närvarande i nuet.

Sångglädje

Musikcafé - Onsdag 4 augusti kl 19 VID FÖRSAMLINGSHEMMET

Livesänds även på Facebook-Onsala församling Svenska kyrkan

I sommarkvällen får vi möta sopranen Negar Zarassi och pianisten Lowe Pettersson i en personlig och emotionell konsert med stor musikalisk variation: opera, musikal, visor och jazz! Välkommen till en glädjesprudlande och innerlig konsert.

Negar Zarassi, med sin varma och expressiva sopran, är en sångerska som når sin publik oavsett sammanhang. Hennes glädjesprudlande personlighet smittar av sig på publiken och hennes varma sätt skapar en innerlig stämning. Hon är engagerad som solist på Malmö Opera och anlitas flitigt som konsertsångerska runt om i Sverige.

Lowe Pettersson är mycket uppskattad av sina kollegor för sin mjuka följsamhet och musikalitet. Hans spel är elegant och uttrycksfullt och han rör sig med lätthet mellan olika genrer. En mycket omtyckt pianist av sin publik och även artister som Birgitta Ulfsson, Stina Ekblad och Mats Persson.

Fiori musicali - musikaliska blomsterfält

Söndag 8 augusti kl 19 I ONSALA KYRKA

Livesänds även på Facebook-Onsala församling Svenska kyrkan

I programmet får vi möta några av de mest betydande kompositörerna för svensk orgelmusik: Otto Olsson och Erland von Koch. Kvällens organist bjuder också på egenkomponerad musik och som kontrast till den svenska repertoaren får vi lyssna till kompositioner av Frescobaldi, organist i Peterskyrkan i Rom. Han var en kompositör som levde och verkade i gränslandet mellan renässans och barock och en av dem som initierade den nya stilen "seconda prattica" som senare kom att benämnas barockmusik.
Medverkande: Gustav Jannert, orgel