Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling Webbplats

Sommarmusik

Kom och njut av härlig sång och musik i sommar. Det bjuds på tre konserter i Onsala kyrka. Dessutom öppnar ett glasscafé med musik vid församlingshemmet.

Sommarkonserter

Konserterna är gratis.

Musicam semper amavi – musik för blockflöjter

Söndag 4 juni kl 19 i Onsala kyrka
”Musiken har jag alltid älskat” sade Martin Luther. Många hans sånger har fungerat som en inspirationskälla och startpunkt för fantasi och kreativitet i den rika nordeuropeiska kyrkomusik-traditionen. Med luthermelodier som utgångspunkt tar Trio Euterpe oss med in i blockflöjtens förtrollade klangvärld. Det är en resa i tiden i vårt eget rum. Här och nu tar musikaliska konstverk plats som formades ungefär samtidigt som Onsala kyrkans vackra interiör.
Medverkande: Clara Guldberg Ravn, Jana Langenbruch och Axel Siberov

Natur och mystik – poesi och musik för röst, violoncell och tangentinstrument

Söndag 2 juli kl 19 i Onsala kyrka
Med startpunkt i romantiken och med tyngdpunkt på 1900-talets och vår egen tids musik bjuds vi på poesi och musik från Argentina, Italien, Österrike, Estland, Halland och Göteborg. Schubert, Pärt, Löfberg, Piazzolla, Braga och Fridén tolkas i ord och ton i ett finstämt program för sopran, cello, orgel och piano.
Medverkande: Helena Cervin, Karin Knutson och Henrik Cervin

Som en vind...  – musik för flöjter, sopran-saxofon, orgel och piano

Söndag 6 augusti kl 19 i Onsala kyrka
Programmet innehåller melodiska meditationer där den bärande idén är luften/vinden som grunden för allt liv. Från skapelseberättelsen till dagens verklighet är vinden för alltid förknippad med liv: livet som andas, skapelsen, den livigivande brisen, friheten, livets gåva och syret vi andas. Under rubriken ”Som en vind” ryms musik av Elisabeth Hermodsson, folkmusik och gregorianik samt musk av Anders Hagberg och Johannes Landgren.
Medverkande: Anders Hagberg och Johannes Landgren

Musikcafé

Glasscafé med musik eller musikcafé med glass. Välj själv! Onsdagar kl 19 i församlingshemmets café eller utanför om vädret bjuder på härlig sommarvärme.

Så skimrande var aldrig havet

Onsdag 19 juli kl 19
Sommarkonsert med Åsa och Ulf Nomark. Egna sånger blandas med sommarens favoriter av Taube, Mando Diao, Darin m.fl. Välkomna till en sommarkväll som doftar havsbris, sol, värme och hopp.

Summer dreams

Onsdag 26 juli kl 19
En somrig pallet av evergeens, koraler och annat, framförda av Daniel Rodhe, saxofoner och Robert Stenborg, klaviatur.

Hyllning till sommaren

Onsdag 2 augusti kl 19
Trio Måne och Sol bjuder på blågröna svall, solfyllda segel, gröna drömmar, natten sjunger och kärlekens stund – nya visor av Stefan Forssén. Ett program med sång, piano, klarinett och violin.
Trio Måne och Sol: Stefan Forssén, Åsa Johansson och Brita Lindgren

Jag bär mitt hjärta i min hand

Onsdag 9 augusti kl 19
Trio Block tolkar Pär Lagerkvists dikter med egna och andras tonsättningar.
Trio Block: Elin Lundström, sång, Andreas Stigsson, tvärflöjt och slagverk och Henrik Lundström, gitarr