Onsala församling Besöks- och postadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Pilgrimsresa i St Ignatius fotspår

Under hösten 2018 anordnar Onsala församling en pilgrimsresa till Spanien. Vi vandrar i St Ignatius fotspår 13-20 oktober. Välkommen att följa med.

St Ignatius av Loyola

St Ignatius av Loyola (1491–1556) har haft stor betydelse i kyrkans historia. Inte minst har hans ”andliga övningar” berört och påverkat livet för tusen och åter tusen människor. I vår tid har Ignatius blivit återupptäckt. Många retreatgårdar i Sverige och Norge hämtar inspiration från Ignatius andliga övningar. Under hösten 2018 anordnar Onsala församling en Pilgrimsresa till Spanien och de trakter som var viktiga för Ignatius och som formade honom och hans undervisning.

Dag 1
Vi anländer till Spanien och hotellet i Loyola.

Dag 2-4
Under dagarna i Loyola kommer vi att bekanta oss med miljön där Ignatius växte upp. Vi kommer också att ha tid för stillhet och reflexion i ignatiansk anda.

Dag 5
Idag besöker vi Aranzazu, en pilgrimsplats som var viktig för Ignatius. Sedan far vi vidare till Pamplona och Javier. Natten tilbringar vi i Jaca. Ca 30 mil

Dag 6
Vi besöker Montserrat och Manresa. Benediktinklostret Montserrat är en gammal pilgrimsort. Här finns en berömd gosskör som vi eventuellt får lyssna på i kyrkan. Klostret är även känt för sin madonnastaty - Den svarta madonnan. Middag och inkvartering i trakten av Manresa. Ca 32 mil.

Dag 7
Vi besöker några platser i Barcelona som är förknippade med Ignatius. Det blir också fri tid för egna upptäckter i denna trevliga stad.

Dag 8
Avresa mot Sverige och Landvetter.

När: 13-20 oktober 2018
Avresa lördag 13 oktober från Landvetter.

Kostnad: 10 000 kr
I priset ingår buss- och flygresa, logi i dubbelrum på mellanklasshotell, 8 frukostar, 2 luncher och 7 middagar, utflykter och entréer enligt program och reseledare. Faktura skickas ut vid anmälan och skall vara betald senast 30 september 2018.

Sista anmälningsdag: 14 maj 2018
Antalet platser är begränsade. Först till kvarn...

Info och anmälan: Marianne Pleijel, tel 0706-12 57 14

Studiekvällar

Inför resan kommer vi att under hösten hålla tre informationsträffar/studiekvällar med inbjudna föredragshållare. Träffarna är i Onsala församlingshem. Till de två första tillfällena är alla välkomna, oavsett om man tänker följa med på resan eller inte.

• Måndag 27 augusti kl 18–20 (för alla)
  • Måndag 10 september kl 18–20 (för alla)
  • Måndag 8 oktober (för resenärer)