Vi söker fritidspedagog till Noas Arks fritidshem

Onsala församling ligger ca 3,5 mil söder om Göteborg. I församlingen bor ca 14 000 invånare med många barn och unga familjer. Ca 10 500 tillhör Svenska kyrkan. Här finns en kyrka, ett församlingshem och djurgården Noas Ark. Församlingen har många gudstjänstfirare, ett stort antal ideella medarbetare och ett arbetslag med höga ambitioner och god arbetsgemenskap. Församlingen är ett enförsamlingspastorat.

Noas arks fritidshem är ett fristående fritidshem med kristen profil placerat på Noas Ark. Där finns plats för cirka 25 barn, från förskoleklass upp till femte klass. På gården finns också lantgårdsdjur, en köksträdgård och andra verksamheter för såväl barn som vuxna.

Vi söker dig som:

• har en utbildning till lärare i fritidshem/fritidspedagog eller likvärdig utbildning.
  • är väl insatt i styrdokumenten för fritidshem med pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete.
  • är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans tro och värderingar.
  • har intresse för djur och natur.

Dina arbetsuppgifter

Med lek, kreativt skapande, trygghet, respekt, en kristen värdegrund, med djuren och den fantastiska utemiljön vill vi ge våra barn de bästa förutsättningarna för att utveckla sina förmågor och ha en trygg och meningsfull eftermiddagsverksamhet. Som fritidspedagog på Noas Ark är du med och driver och planerar fritidshemmets verksamhet tillsammans med enhetschef/rektor och ytterligare fritidspedagog.

Du förväntas delta aktivt i andra förekommande arbetsuppgifter som rör gård, djur, övrig gruppverksamhet, fritidsverksamheten, församlingsarbete, städning etc. Helgtjänstgöring kan förekomma.

Du som person

Du tycker om att arbeta med barn och har lätt att få kontakt med både barn och vuxna. Du är flexibel, positiv och initiativrik, du är ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du känner dig hemma inom Svenska kyrkan och vill gärna dela med dig av din tro till andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev till: Onsala församling, Prästgårdsvägen 16, 439 31 ONSALA eller onsala.forsamling@svenskakyrkan.se

Innan tjänsten tillsätts ska utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

Sista dag för ansökan är 31 juli 2019.

Har du frågor om tjänsten så kontakta enhetschef/rektor Maja Påsse Sundvall på 0767-74 00 16 eller fritidspedagog Johanna Apler Lilja på 0725-87 80 03.