Tre bilder, en där barn häller vatten i dopfunt, en med Jesus på korset och gula tulpaner och en med en adventsstjärna i ett fönster.
Foto: Magnus Aronson/IKON och Kristin Lidell/IKON

Nyfiken på kyrkan

Välkommen till en grupp för nyfikna vuxna där vi pratar om tro och tradition - om jul, fastan, dopet med mera.

Största delen av våra liv består av vardag, men med jämna mellanrum behöver vi fest. Vi behöver det som bryter av, det som är extra. Vi behöver fira, dela glädje och känna att vi hör ihop med andra. Vi behöver våra högtider. Många av våra svenska högtider hör ihop med kyrkan och det kyrkan har att berätta om livet, historien och evigheten. Blir du lite nyfiken?

Välkommen till fyra söndagskvällar där vi delar, stillar eller ökar vår nyfikenhet på våra högtider. Vi kommer att prata om hur och varför vi firar advent, jul, fasta och påsk och vad dop och nattvard är.

Vi startar med en lätt måltid och får därefter veta mer om den högtid som är kvällens tema. Sedan delar vi erfarenheter, tankar och funderingar med varandra.

Vi ses i församlingshemmet kl 18 – 20

20 november – Nyfiken på advent och jul
8 januari – Nyfiken på dop och nattvard
5 februari – Nyfiken på fastan
5 mars – Nyfiken på påsk
8 april kl 23.30 firar vi påsknattsmässa i kyrkan

Gruppen leds av Elisabeth Karlsson, präst, och Marianne Pleijel, församlingspedagog. Ingen anmälan behövs. Bara kom.

Varmt välkommen!