I missionens tecken

Studiecirkel om mission.

I vår startar studiecirkeln I missionens tecken som i maj mynnar ut i en resa till trakterna kring Växjö.

studiecirkel

Måndag 17 februari kl 18-20
Mission, alla tiders utmaning - om växande kyrkor i Afrika och spirande tro i Sverige
Klas och Ingrid Lundström, EFS

Måndag 9 mars kl 18-20
Jag - en missionär?
Vem är missionär? Vad gör en missionär? Vilket är missionärens budskap? Vilka drivkrafter har missionären?
Tomas Nygren, EFS

Måndag 23 mars kl 18-20
Digital mission - att göra Jesus känd genom digitala medier
Erik Thunberg, organisationen Ljus i Öster

Måndag 20 april kl 18-20
Att vara kyrka i en ny tid – om församlingens missionsmöjligheter
Tin Mörk, komminister i Rasbo och ordförande i nätverket Nya sätt att vara kyrka

Vi börjar kvällen med enkel mat i församlingshemmet, därefter föredrag ca 18.40-19.40. Vi avslutar med en kort aftonbön. Föreläsningarna är kostnadsfria.

Studieresa

Studiecirkeln avslutas med en resa 9–10 maj. (Vill du bara gå på studiecirkeln utan att åka med på resan går det självklart bra.)

I Växjö får vi en guidning i Växjö domkyrka där vi också firar högmässa på söndagen. Vi bjuds även på kaffe och guidning i biskopsgården. På vägen besöker vi bland annat Ås kyrka; en kyrka från 1800-talet som renoverats för mission i nutid. Vi reser med buss och övernattar i Teleborgs slott. Hemma i Onsala cirka kl 19 på söndagen.

Kostnad: 1500 kr (del i dubbelrum).

Anmälan till resan: senast fredag 17 april till marianne.pleijel@svenskakyrkan.se