Pappa samtalar med sitt barn på en klippa.
Foto: © kerkezz – stock.adobe.com

Förälder mitt i livet

En grupp för dig som är tonårsförälder. Vid några tillfällen under hösten får du möjlighet att möta andra tonårsföräldrar, dela funderingar och erfarenheter, och skaffa dig mer kunskap från intressanta föreläsningar.

Ungdomar i konfirmandåldern befinner sig i brytningstiden mellan att vara barn och vuxen. Du som förälder är ovärderlig, fast kanske på ett annat sätt än när ditt barn var litet. Välkommen till Förälder mitt i livet där du får samtala och umgås med andra föräldrar och inspireras av intressanta föredrag.

Vid några tillfällen under hösten får du möjlighet att möta andra tonårsföräldrar, dela funderingar och erfarenheter, och skaffa dig mer kunskap från intressanta föreläsningar. Vi startar kvällen med en god soppa och avslutar med andakt. 8-9 oktober åker vi till Åh stiftsgård där du får en inblick i lite av det konfirmanderna möter under året.

Uppstart

13 september kl 18-21 i Onsala församlingshem

Vad vill vi lära oss? Vad vill vi vara med om? Vi inleder föräldraträffarna med att samtala om hur det är att vara förälder och vad som är viktigt för var och en av oss just nu.

I huvudet på en tonåring

27 september kl 18-21 i Onsala församlingshem

En föreläsning om vilka förväntningar, föreställningar och fantasier det finns kring tonårstiden och hur vi vuxna kan stärka och hjälpa våra ungdomar.

Föreläsare: Mia Börjesson är socionom, författare och föreläsare med mångårig erfarenhet av arbete med ungdomar och föräldrar.

Veckoslut i Bohuslän

8-9 oktober

Vi åker till Åh stiftsgård i vackra Bohuslän för ett dygn av vila, reflektion och samtal. Du får uppleva ett axplock av det som din konfirmand lär sig under sin konfirmandtid.

Den overkliga verkligheten

11 oktober kl 18-21 i Onsala församlingshem

Hur påverkas ungdomar idag av de orealistiska ideal som porträtteras i vårt samhälle och i sociala medier? Och hur ska de, och vi vuxna, förhålla oss till den verkligheten?

Föreläsare: Eva Petrén, makeupartist, frisör och stylist med 18 års erfarenhet av modebranschen.
Sofia Petrén, Social Media Manager och kommunikatör med bakgrund inom modedesign.

Om Relation – föräldrar emellan

25 oktober kl 18-21 i Onsala församlingshem

Våra ungdomar mår bra av att vi mår bra. Hur vårdar vi vuxna våra relationer med de närmaste i våra liv?

Föreläsare: Mia Ås, Sensus

Kostnad 500 kr inkl. resan till Åh stiftsgård.

Välkommen med din anmälan till Marianne Bokerud, marianne.bokerud@svenskakyrkan.se

Vi som håller i träffarna är Karin Piläng, diakon, och Marianne Bokerud, pedagog.