Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Flyktingengagemang

Tillsammans kan vi hjälpa.

Vill du vara med och lindra lidandet för människor på flykt? På lokal nivå samverkar Onsala församling med andra aktörer som t ex Kungsbacka kommun och Röda Korset. Du som vill engagera dig på något sätt är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter via blanketten nedan. Tack för att du är med och gör skillnad.

Jag vill engagera mig i församlingen för flyktingfrågan

Fakta om Onsala församlings engagemang i flyktingfrågan

Medmänsklighet och öppenhet är en grundhållning i församlingen. Därför vill vi på olika sätt engagera oss för människor som flytt till vårt land. Vi samverkar med andra församlingar och organisationer för att stötta de nyanlända som kommit till vår bygd.

Församlingen har uttryckt sig positivt till att bli granne med ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Det är Göteborgs stift – och inte Onsala församling – som äger den aktuella marken. Det är alltså Göteborgs stift som fått en förfrågan om att sälja en liten bit av marken som gränsar till församlingshemmet. Det är ett privat byggföretag – och inte Onsala församling – som ansökt hos Kungsbacka kommun om förhandsbesked för byggnation och uttryckt en önskan till Göteborgs stift om att köpa loss den aktuella biten mark. I egenskap av granne har församlingen – precis som övriga grannar – blivit uppmanade av Kungsbacka kommun att yttra sig. Men det är inte Onsala församling som planerar att bygga och driva en gruppbostad.

Henrik Svennberg, Ordförande i kyrkorådet
Gunnar Ledwon, Kyrkoherde