Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling Webbplats

Konfirmandgrupper

I Onsala har vi några olika alternativ för dig som vill bli konfirmand. Det kan bli en av de roligaste perioderna i ditt liv, så välkommen hit!

Konfirmationen är ett erbjudande till alla, men inbjudan går i första hand till de som är födda 2002. Tillhör du den åldersgruppen, men ändå inte fått en inbjudan kan det bero på att du inte finns i vårt medlemsregister. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss.

London

Under läsperioden träffas vi efter skolan på onsdagar. Förutom en inre resa där du får samtala om livets små och stora frågor får du även följa med på en yttre resa. Vi ger oss av till kyrkan i världen och åker till London.

Vi träffas: Onsdagar kl 15.30–17.30 med drop-in-fika från kl 15. Från 16 november–14 december och 11 januari–10 maj.
Läger: London 11–15 februari, Dagläger i Onsala 6 maj
Konfirmation: 13–14 maj i Onsala kyrka
Kostnad: 1500 kr, OBS! endast 16 platser

Stockholm

Vi träffas en kväll i veckan under vinterhalvåret. Utifrån egna erfarenheter samtalar vi om tron och livet. Vi sjunger, leker, gör spännande studiebesök och mycket mer för att lära oss mer om oss själva och om Gud. På höstlovet åker vi på läger till Stockholm.

Vi träffas: Torsdagar kl 17.30–19.30 med drop-in-fika från kl 17. Från 8 september–22 december och 12 januari–2 februari.
Läger: Stockholm 28 oktober –1 november, Dagläger i Onsala 25 februari
Konfirmation: 4–5 mars i Onsala kyrka

Sommarkonfirmander 2017

Härliga sommardagar med sol och utomhusaktiviteter. Detta är alternativet för dig som vill ha konfirmationstiden intensivt. Vi ses några gånger under våren för att sedan träffas tre veckor under sommarlovet. Det finns två sommargrupper:

Sommar 1

Vi träffas: 19 juni–9 juli
Läger: Vi åker till Vidablick vecka 26, www.vidablick.se
Konfirmation: 8–9 juli i Onsala kyrka

Sommar 2

Vi träffas: 26 juni–16 juli
Läger: Vi åker till Vidablick vecka 27, www.vidablick.se
Konfirmation: 15–16 juli i Onsala kyrka

Anmälningsformulär

Sista anmälan är onsdagen den 31 augusti. Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller. I september får du en bekräftelse på vilken grupp du hamnat i.

praktisk information

Alla alternativen leds av ett stort ledarteam med präst, musiker, pedagog och unga ledare.

Alla är välkomna. Finns det särskilda behov, meddela oss så hjälps vi åt på bästa sätt.

Inför kursstarten bjuder vi in till välkomstträff. Då möts konfirmander och vårdnadshavare i Onsala församlingshem. Ni får information och tillfälle att ställa frågor.

Intresserad?

Funderar du på att anmäla dig till konfirmationsläsning i Onsala och vill veta mer? Kontakta Torbjörn Lindblad, pedagog, tel 0706-12 57 28 eller Christian Wiegert, präst, tel 0706-12 57 03