Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Öckerö Besöksadress: Kyrkbacken 7, 47532 Öckerö Postadress: BOX 1004, 47522 ÖCKERÖ Telefon:+46(31)7643100 E-post till Svenska kyrkan Öckerö

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sommar i Öckerö församling

Under sommaren är våra kyrkor, kapell och församlingshem fyllda av musik – jazz, pop och visa, psalmer och klassisk musik. Du är också välkommen till loppis, sommarcafé och morgonbön.

Öckerö församling ligger i Göteborgs norra skärgård. Från det höga tornet i Öckerö kyrka kan du se alla församlingens tio, vackra öar med allt de kan erbjuda: Salta bad från klipporna och promenader längs karg kust eller genom lummiga skogsdungar. Shopping och god mat på någon av öarnas caféer och restauranger. Sevärdheter som till exempel församlingens kyrkor eller Hönö och Öckerö hembygdsgårdar, med samlingar av byggnader och föremål som åskådliggör öbornas levnadsvillkor långt tillbaka i tiden.

Öckeröarna är tio till antalet, och alla är bebodda året runt: Öckerö, Hönö, Bohus-Björkö, Fotö, Hälsö, Grötö, Kalvsund, Källö-Knippla, Hyppeln och Rörö. Totalt har Öckerö kommun drygt 12 900 invånare, men under sommarmånaderna samlas långt fler människor på öarna.

Rikt församlingsliv

Öckerö församling erbjuder gudstjänster och annan verksamhet på nästan alla öar. Barn- och ungdomsverksamheten prioriteras högt, bland annat driver församlingen heltidsförskola med sex avdelningar på de tre största öarna. Musiklivet är rikt, med många körer och en egen musikskola för barn och unga. Även den diakonala verksamheten är angelägen, med besöksverksamhet och möjlighet till samtal och goda möten.

I juli påbörjas församlingens ”sommartermin”. Då finns det som vanligt möjlighet att fira gudstjänst på söndag förmiddag, men också att delta i morgonböner varje måndag till torsdag under hela juli. Du är även varmt välkommen på basarer, loppisar och sommarcaféer. Under juli och augusti arrangerar församlingen drygt 20 konserter på sju av Öckeröarna.

Text: Ingrid Eliasson (juni 2018)