Other languages with Google Translate

Kyrkomusiker 100%

Nynäshamns församling ligger 5 mil söder om Stockholm. Nynäshamn är en utpräglad skärgårdsstad som just nu är i ett expansivt skede med många nya företagsetableringar och ökad inflyttning. Församlingen hör till Svenska kyrkan i Strängnäs stift och består av tätorten Nynäshamn. Kyrkobyggnaden som härstammar från 1930 ligger ”mitt i byn”. Församlingen har ca 8500 tillhöriga, (58,6%) och är en gudstjänstfirande församling med högmässa varje söndag. Kyrkogården ligger i norra delen av tätorten och där ligger också ett kapell.

Här finner du en musikälskande församling, där musiken är en viktig och integrerad del i vårt gudstjänstliv. Vi har fyra vuxenkörer inklusive en vokalensemble som arbetar i projektform, barn- och ungdomskör samt en väl upparbetad konsertverksamhet. Nu söker vi en utåtriktad, entusiasmerande och samarbetsvillig musiker som uppskattar bredden och variationen i arbetet både som körledare, utövande musiker och pedagog. Du bör ha organistexamen eller motsvarande kompetens, vara medlem i Svenska kyrkan och känna dig buren av kyrkans tro och värderingar.

Församlingens kantor ansvarar huvudsakligen för barn- och ungdomsverksamheten och ditt ansvarsområde blir framförallt vuxenkörer och konsertverksamhet. Tillsammans delar ni på tjänstgöring vid förrättningar. Kyrkogården ligger i norra delen av tätorten och där ligger också ett kapell.

I kyrkan finns en välklingande Mårtensson orgel som genomgick en omfattande renovering 2010 samt en Steinway konsertflygel. Det finns stort utrymme och lyhördhet för egna musikaliska initiativ och projekt.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan senast: 2019-03-04

Lön, ersättning och förmåner: Församlingen följer Svenska kyrkans avtal. Vid tillsvidareanställning erbjuds friskvårdsbidrag.

Om anställningsvillkoren: Anställningen är på 100 %.

Märk din ansökan med " Musiker". Bifoga personligt brev, CV, referenser och löneanspråk. Intervjuer sker löpande innan sista ansökningsdag.

E-post: Nynäshamns församling

Om du vill veta mer om tjänsten och Nynäshamns församling:

Inger Dalene inger.dalene@svenskakyrkan.se Tel. 072-549 1012

Louise Linder louise.linder@svenskakyrkan.se Tel.072-553 5136