Allhelgonahelgen

i Nynäshamns församling 2020

Foto: Axel Arkstål

En annorlunda allhelgona

Med anledning av den pågående pandemin och de skärpta allmänna råden i region Stockholm, kommer allhelgonahelgen 2020 att bli än mer annorlunda. Vi uppmanar alla besökare att välja en annan tid att besöka kyrkogårdarna.

Allhelgona lockar många besökare

Allhelgona är den högtid som lockar flest besökare i Nynäshamns församling. Efter ett omskakande år med ändrade riktlinjer uppmuntrar vi nu allmänheten att försöka planera sitt kyrkogårdsbesök till en annan tidpunkt.

Kyrkogårdarna är öppna dygnet runt, året om

Trängseln i kollektivtrafiken, på parkeringar, promenadleder och cykelbanor brukar kring allhelgonahelgen vara extra kraftig och om du har möjlighet ber vi dig därför att planera om ditt besök till kyrkogården.

KyrkaN, KapellET och samlingssalEN är stängda under helgen

De planerade aktiviteterna i inomhusmiljö som mässor, stilla musik, ljuständningar och caféverksamhet uteblir i år. Vi ber dig istället att följa de digitala sändningarna på församlingens Facebooksida och tillsammans med församlingen tända ett ljus hemma.

håll avstånd och visa hänsyn vid besök

Om du besöker kyrkogården under helgen ber vi dig tänka på följande:

• om möjligt, cykla eller gå för att undvika trängsel vid parkering
  • använd reflex, så att medmänniskor ser dig i oktobermörkret
  • undvik trängsel i kollektivtrafik
  • håll ett säkert avstånd till personer i andra hushåll
  • undvik att stanna vid trånga passager, minneslund eller entréer

skärpta allmänna råd

Den 29 oktober kom Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen med skärpta allmänna råd för region Stockholm. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer.Länk: Beslut om skärpta allmänna råd i Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län

Foto: Nynäshamns församling