En kvinna bakom en disk pratar med en man i röd väst.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Verksamhetsledare till diakonal mötesplats Gunnared i Göteborg

Nylöse pastorat ligger i startgroparna för uppbyggnaden av en mötesplats med fokus på diakoni och mission där andakt och gudstjänstliv blir en del av vardagens puls i kyrkan. Är du verksamhetsledaren vi söker?

Nylöse pastorat är en spännande och expansiv del av Göteborg. I området bor över 100 000 invånare i en dynamisk mångfald av människor och miljöer. Här finns landsbygd och nya framväxande bostäder samt miljonprogramsområden. Här bor och lever människor från jordens alla hörn varav en hög andel är unga människor och småbarnsfamiljer.   

Pastoratet är uppdelat i två arbetsområden ”nord och syd”.  I arbetsområde syd, som består av Angered, Bergum, Kortedala, Nylöse och Utby, finns ett större fokus på kyrkliga handlingar, konfirmander, barn- och ungdomsgrupper och på vuxenverksamhet. 

I arbetsområdet nord där Gunnared, Hjällbo, Hammarkullen och Bergsjön ingår finns mer av mångkultur, interreligiöst och ekumeniskt arbete samt på flera håll ett livligt gudstjänstliv och stora diakonala behov. 

Pastoratets församlingsinstruktion skriver i sin vision: 

  • Vi vill vara en kyrka som är angelägen och modig.
  • öppen och lyhörd för Gud och vår samtid.
  • vänd mot Guds framtid i hopp och förväntan.

I hela pastoratet är det viktigt att alltid lyfta frågan om medlemsvård men samtidigt vara öppen mot omvärlden som FIN skriver: Kyrkan är en medaktör och deltar aktivt i närsamhället genom att lyfta frågor om exempelvis tro och andlighet, människovärde, funktionsvariationer, jämställdhet och samkönade relationer. 

Arbetsuppgifter 

Nylöse pastorat ligger i startgroparna för uppbyggnaden av en mötesplats med fokus på diakoni och mission där andakt och gudstjänstliv blir en del av vardagens puls i kyrkan. Pastoratets ambition är att mötesplatsen ska påverka människors livsmiljö i en positiv riktning genom att erbjuda en plats för människor att bygga gemenskap. Tanken är att mötesplatsen ska genomsyras av kreativa aktiviteter och ge möjlighet för arbetsträning, praktik och lärande samt att välkomna människor att delta utifrån sina förutsättningar.

Nylöse pastorat söker en verksamhetsledare som initialt kommer att arbeta med uppbyggnad och etablering av mötesplatsen.  Du har en gedigen kunskap och intresse för socialt arbete.  Du trivs i skärningspunkten mellan det strategiska och det operativa arbetet, vilket innebär att du är lika bekväm med driva utveckling utifrån ett långsiktigt perspektiv som att planera och prioritera i de operativa aktiviteterna. Du bidrar till att skapa en atmosfär som präglas av kreativitet, motivation och glädje. 

I tjänsten ingår det att knyta externa kontakter med myndigheter och föreningar i civilsamhället, du kommer också att samverka med kollegor i andra professioner, volontärer och deltagare. Det är därför viktigt att du är bekväm med att inta en utåtriktad roll och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. 

Du kommer att ha din arbetsplats i Gunnareds församlingshem och rapportera till den pastorala områdeschefen som ansvarar för områdena Gunnared, Hjällbo, Hammarkullen och Bergsjön.

Krav  

  • Du har en högskoleutbildning inom socialt arbete samt har arbetat som verksamhetsutvecklare eller har annan yrkeserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig.  
  • Du har dokumenterad ledarerfarenhet  
  • Medlem i Svenska Kyrkan
  • Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. 

Meriterande  

  • Ytterligare språkkunskaper
  • Erfarenhet projektledning  

Kontakt

För information: Barbro Hjort, diakon och processledare, 0737-73 13 25

Fackliga representater:
KyrkA
Amni Jonsson 0738-52-03-74
Vision Carola Björkman 031-731 92 92
Lärarförbundet Stefan Lindblom  031 –17 98 77

Övrigt

Omfattning: Heltid
Sysselsättningsgrad: 100%
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: 1/7 2022 eller enligt överenskommelse


Sök senast 31 mars i länken här (Varbi)