Ledig tjänst: Präst med särskilt ansvar för gudstjänstutveckling

Vi söker dig som brinner för gudstjänst i olika former! Du vill tillsammans med kollegor och församling förändra och förnya gudstjänstlivet.

Ansök här

Nylöse pastorat är en spännande och expansiv del av Göteborg. I området bor över 100 000 invånare i en dynamisk mångfald av människor och miljöer. Här finns landsbygd och nya framväxande bostäder samt miljonprogramsområden. Här bor och lever människor från jordens alla hörn varav en hög andel är unga människor och småbarnsfamiljer.

Pastoratets församlingsinstruktion skriver i sin vision:
Vi vill vara en kyrka som är

• angelägen och modig
  • öppen och lyhörd för Gud och vår samtid
  • vänd mot Guds framtid i hopp och förväntan

Vi söker dig som vill arbeta som komminister med fokus på gudstjänstutveckling, konfirmander, unga ledare, gudstjänster och kyrkliga handlingar. Du har din utgångspunkt och arbetsplats i Utby församlingshem, men är samtidigt en del av ett större arbetslag, där samverkan och samarbeten sker.

Gudstjänstutveckling är en viktig del av tjänsten och du kommer in i ett spännande skede där mycket av gamla strukturer behöver ses över och förändras tillsammans med arbetslag och chef. Förutom det som nämns ovan ingår också att samverka externt med andra aktörer i samhället som t.ex. skolor.

Du är:

• Du är vigd präst i Svenska kyrkans ordning.
  • Du brinner för att engagera yngre och äldre i gudstjänsten.
  • Du arbetar gärna med konfirmander och unga ledare
  • Du förstår vikten av idealitet och församlingsbygge lokalt och kan entusiasmera människor till delaktighet.

Du behärskar digital teknik såsom videomöten, bokning och rapportering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid