Foto: Anna Larsson

Präst och verksamhetsutvecklare i Gamlestaden, Göteborg

Är det dig vi söker? Är du en person som som ser möjligheter i att vara kyrka i samtiden och inte är rädd för att söka nya vägar i olika sammanhang. Du trivs med att knyta kontakter och skapa nätverk. Gamlestaden är en stadsdel i Nylöse pastorat som sjuder av liv. Området har genomgått en omfattande utveckling och upprustning. Bland de boende finns många studenter och människor mitt i livet. Här är det viktigt att kyrkan finns som aktör och samtalspart. Visst låter det spännande! Läs ännu mer och sök!

Nylöse pastorat är en spännande och expansiv del av Göteborg. I området bor över 100 000 invånare i en dynamisk mångfald av människor och miljöer. Här finns landsbygd och nya framväxande bostäder samt miljonprogramsområden. Här bor och lever människor från jordens alla hörn varav en hög andel är unga människor och småbarnsfamiljer.  Pastoratet är uppdelat i två arbetsområden ”nord och syd”.

I arbetsområde syd, som består av Angered, Bergum, Kortedala, Nylöse och Utby, finns ett större fokus på kyrkliga handlingar, konfirmander, barn- och ungdomsverksamhet. Detta är en expansiv del av Göteborg med stor nybyggnation särskilt i Gamlestaden, där vi vill hitta nya sätt att vara kyrka. I arbetsområdet nord där Gunnared, Hjällbo, Hammarkullen och Bergsjön ingår finns mer av mångkultur, interreligiöst och ekumeniskt arbete samt på flera håll ett livligt gudstjänstliv och stora diakonala behov

Pastoratets vision som uttrycks i församlingsinstruktionen

Vi vill vara en kyrka som är:

• angelägen och modig,
  • öppen och lyhörd för Gud och vår samtid
  • vänd mot Guds framtid i hopp och förväntan.

Präst och verksamhetsutvecklare i Gamlestaden

Gamlestaden är en stadsdel i Nylöse pastorat som sjuder av liv. Här finns nybyggnation, restauranger, café, butiker, arbetsplatser, stora idrottsarenor, knutpunkt för kollektivtrafiken och andra mötesplatser. Området har genomgått en omfattande utveckling och upprustning. Bland de boende finns många studenter och människor mitt i livet. Här är det viktigt att kyrkan finns som aktör och samtalspart.

Vi söker dig som ser möjligheter i att vara kyrka i samtiden och inte är rädd för att söka nya vägar i olika sammanhang. Du trivs med att knyta kontakter och skapa nätverk. Du har en vilja att bereda rum för existentiella samtal både i kyrkans lokaler och på andra platser. Du förstår vikten av kyrkans engagemang och arbete med inklusivitet, människors värdighet och genderfrågor.

Vi söker dig som

• Är prästvigd i Svenska kyrkans ordning
  • Vill göra evangeliet om Jesus Kristus relevant för nutidsmänniskan
  • Är en reflekterad teolog, som vill söka vägar framåt i mötet mellan kyrkan och samhället.
  • Är utåtriktad och bekväm i sociala sammanhang
  • Har strategisk förmåga och lust att driva utvecklingsprojekt
  • Är flexibel och har vilja till samarbete
  • Är intresserad av gudstjänstutveckling och att leda gudstjänst
  • Har dokumenterad ledarerfarenhet
  • Har b-körkort
  • Kan hantera digital teknik

Ditt tjänsteställe är i Nylöse kyrka och du rapporterar till den pastorala områdeschefen i område Syd.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 1/10 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform: månadslön
Sysselsättningsgrad: 100 %

Johan Sköld, 031-7318255

Facklig företrädare
Amni Jonsson, KyrkA, 0738-520374
Carola Björkman, Vision , 031-7319292

Ansöka senast 31/5
Länk till ansökan som görs genom Varbi
Planerade intervjuer 13 och 14 juni.