Närbild på en vintergäck som växer upp genom snön.
Foto: Shutterstock

Angereds kyrka stängs under en period i vinter

Den 2 januari – 31 mars kommer Angereds kyrka vara stängd, gudstjänster firas därför i Angereds församlingshem.

Höjda elpriser kommer drabba många i vinter. Runt om i landet tar församlingar beslutet att under vintern hålla eluppvärmda kyrkor stängda med sänkta temperaturer.

Kyrkorådet i Nylöse pastorat har beslutat att stänga och sänka temperaturen i Angereds kyrka i tre månader, mellan 2 januari och 31 mars. Inför och under denna period har Göteborgs stift, som har stor erfarenhet av den här typen av frågor, varit involverade och hittat lösningar tillsammans med fastighetsansvariga vilket innebär att kyrkan eller inventarierna inte kommer komma till skada. Bland annat så har fuktmätare placerats ut i kyrkan och en avläsning och analys kommer göras en gång i veckan för att säkerställa att luftfuktigheten inte blir för hög.

Under stängningen kommer gudstjänster firas i Angereds församlingshem.