Gudstjänst under coronapandemin.

Vi ber för alla sjuka och för alla som måste stanna hemma. Vi ber för alla som tvingas fatta svåra beslut och för regering och mynidgheter.

Med anledning av Coronaviruset

Vi följer utvecklingen och uppdaterar den här sidan hela tiden är gemensam för Angereds, Bergsjöns, Kortedala och Nylöse församlingar som ingår i Nylöse pastorat.

Nuläget

20/11

Glad advent skulle jag vilja hälsa er med nu, men tyvärr känns det mer som ”ledsen advent” just nu. Jag älskar adventstiden: ljusen, sångerna, alla människorna i kyrkan, saffransbrödet, pepparkakorna, adventskalendrarna..

Men i år blir ju inget som vanligt. Strax före påsk fick vi stänga ner våra offentliga gudstjänster p g a Coronan, och nu blir det samma sak inför advent.

Så här får vi gå till väga nu.

Kyrkoherde Maria Ottensten

• Vi utgår från begräsningen av 8 personer från Folkhälsomyndigheten.
  • Vi firar inga offentliga gudstjänster. Dop och vigslar kan genomföras i den mån det går att vara totalt 8 personer. Vid begravningar får man vara 20 personer.
  • Vi hyr inte ut lokaler. Det går alltså inte att ha dopkaffe eller minnesstund.
  • Varje söndag kommer det finnas minst en digital gudstjänst att ta del av via radio eller internet.
  • Varje dag ber vi en gemsam bön klocka 13. Bönen uppdateras här på hemsidan varje vecka..
  • All vardagsverksamhet ställs in. Kommer ett undantag för barn födda efter 2005 så gäller såklart, det när det är lokalt motiverat.
  • Just nu görs inga hembesök med undantag för sjukkommunion.
  • Kyrkorna i pastoratet är öppna för enkild bön. Se respektive församlings hemsida för tider.
  • Diakoner och präster finns tillgänliga för samtal på telefon och andra digitala verktyg.

Information om på olika språk

• Nyheter om coronaviruset på olika språk på Sveriges Radio Länk
  • Information om Covid 19 från Folkhälsomyndigheten Länk
  • Om god handhyien att ladda ner (skrolla längst ner på sidan) Länk

Information från Svenska kyrkan nationellt:

För frågor om Nylöse pastorat ( (Angereds, Bergsjöns, Kortedala och Nylöse församlingar) är du välkommen att höra av dig till Kyrkoherde Maria Ottensten.

Maria Ottensten

Nylöse Pastorat