Utbytesprogram: Ung i den världsvida kyrkan

Välkommen att söka till Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Brasilien, Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Syftet med Svenska kyrkans utbytesprogram ”Ung i den världsvida kyrkan” är att ge ungdomar från olika länder möjlighet att mötas, dela erfarenheter, fundera över liv och tro och kyrkans uppdrag i världen.
Varje år reser 14–16 svenska ungdomar under tre månader till de olika samverkanskyrkorna i Brasilien, Costa Rica, Filippinerna och Tanzania. Lika många ungdomar från dessa länder gästar i sin tur församlingar i Sverige.
För att söka ska du vara mellan 18–30 år, vara eller ha varit aktiv i Svenska kyrkan samt intresserad av internationella frågor.
Svenska kyrkans utbytesprogram bekostar resan.

Sista ansökningsdag för utbytesprogramet är 15 mars varje år för kommande höst.

Nyfiken? Här hittar du mer info om programmet och hur du ansöker.