Nyköping stöttar skolgång för flickor i Egypten

Byutveckling och skolgång för flickor i Egypten. Till det samlar Nyköpings församling in pengar.

Projektet stöttar kvinnors och flickors rättigheter, utbildning i läs- och skrivkunnighet, jordbruksutveckling och småföretagande i Egypten. Stödet når 30 byar över hela landet.

Svenska kyrkan samarbetar med den koptisk-ortodoxa kyrkan, för att ge invånarna på den egyptiska landsbygden stöd att utveckla sina byar efter varje bys specifika behov.

Tack vare projektet finns nu fler hälsovårdskliniker, den kvinnliga könsstympningen har minskat, många fler flickor går i skolan och fler människor har arbete. Med din gåva kan du hjälpa oss att ge fler byar samma chans!

Nyköpings församling samlar, efter ett beslut i kyrkorådet, i december 2017 in pengar till projektet, bland annat via kollekt.

Läs mer om projektet!