Hon blir församlingens nästa kyrkoherde

Ylva Evensen, 40 år, blir Nyköpings församlings nästa kyrkoherde.

I mitten av januari annonserade Nyköpings församling efter en ny kyrkoherde. Ylva Evensen – präst och församlingsherde i Södertälje församling - var en av kandidaterna.

Under rekryteringsprocessen har domkapitlet bedömt Ylva Evensen som mycket lämpad för tjänsten. I S:t Nicolai kyrka har hon presenterat sig för församlingens personal och förtroendevalda. Vid sitt senaste sammanträde beslutade församlingens kyrkoråd att erbjuda Evensen tjänsten som kyrkoherde.

Evensen börjar arbeta i Nyköpings församling i augusti och tillträder som kyrkoherde den 1 september. Carl Ellwyn är till och med den 31 augusti tillförordnad kyrkoherde.

Evensen efterträder Lars Viper, som lämnade Nyköping efter tretton år som kyrkoherde. Han tillträdde kyrkoherdetjänsten i Saltsjöbadens församling i Stockholms stift den 1 februari 2020.