Foto: Lotta Wiss

Ekonomichef till Nyköpings församling

Tjänsten är placerad i Nyköpings församlings Servicebyrå där vi administrerar löner och ekonomi åt både Nyköpings församling och församlingar i vårt närområde.

Nyköpings församling bildades den 1 januari 2014 då de tidigare församlingarna Alla Helgona och S:t Nicolai gick samman. Nyköpings församling består av drygt 21 000 medlemmar, 7 kyrkorum och cirka 85 medarbetare

Med ny kyrkoherde står Nyköpings församling inför en nystart. Vill du vara med och utveckla församlingen ska du söka tjänsten som ekonomichef.

Arbetsbeskrivning

I denna tjänst ser vi dig som har ett stort engagemang och ett genuint intresse för tjänsten som ekonomichef i Nyköpings församling. På arbetsplatsen råder en positiv stämning med god samverkan mellan medarbetarna. Du har personalansvar för tre medarbetare och leder och planerar avdelningens arbete. Servicebyrån är belägen i trevliga lokaler mitt i centrala Nyköping. Du rapporterar till kyrkoherden och ingår i församlingens ledningsgrupp.

Du arbetar utifrån ett hållbart perspektiv med bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Att leda, planera och utveckla verksamheten utifrån övergripande mål
  • Att ansvara för församlingens ekonomi- och lönehantering
  • Genomföra budget och bokslut
  • Att ansvara för församlingens ekonomiska internkontroll
  • Att vara föredragande i ekonomiska frågor för kyrkofullmäktige, kyrkorådet med dess utskott och kommittéer
  • Att analysera månadsrapporter
  • Ansvar för dialogen med nationell nivå gällande gemensamma administrativa system.
  • Att ansvara för att församlingen är uppdaterad kring regelverk och avtal inom ansvarsområdet
  • Att ansvara för utveckling av administrativa rutiner inom ansvarsområdet
  • Att ansvara för församlingens stiftelsehantering

Vem är du?

Vi söker dig som drivs av att skapa processer och som har mycket god förmåga att strukturera, kommunicera och prioritera. Du utvecklar dina medarbetare genom ett tillitbaserat ledarskap och skapar förtroende genom att vara kunnig, lyhörd, trygg och prestigelös. Du är mycket intresserad av att sätta dig in i servicebyråns och församlingens olika delar. Vi ser att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar.

Du är civilekonom eller har motsvarande teoretisk underbyggnad och har flera års erfarenhet från en ansvarsfull roll på en ekonomiavdelning. Du har goda kunskaper i redovisning och känner dig trygg i att självständig ansvara för legal rapportering.

Du har social kompetens och en förmåga att bygga goda externa och interna relationer. Dina personliga egenskaper är viktiga, där engagemang, kreativitet och egen drivkraft är en förutsättning, samt att du är flexibel och kvalitetsmedveten.

Varför jobba i Nyköpings församling?

Vi har en stor öppenhet för att pröva och förverkliga nya arbetssätt.

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter för dig som ledare.

Vi har en stabil ekonomi med generösa möjligheter till utbildning för vår personal. Vi har bra resurser avsatta för att främja vår personals hälsa.

Många av våra arbetsplatser ligger centralt och i vackra byggnader.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Nyköpings församling med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marie Gutke på 070-377 54 27 alternativt marie.gutke@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan! Ansökan görs via Jefferson Wells hemsida. Klicka här för att komma dit.