Behöver du hjälp att handla mat?

Är du över 70 år eller tillhör någon av riskgrupperna? Svenska kyrkan är - tillsammans med Röda korset - samarbetspartner till Nyköpings kommun när det gäller hjälp att handla mat.

Många får hjälp av anhöriga, vänner eller grannar med sina matinköp. Flera matbutiker erbjuder också hemkörning av mat. Men, om inget av de alternativen är möjliga kan de som ingår i någon av riskgrupperna få hjälp med handling.

Behöver du hjälp? Gör så här:

1.     Ring till Nyköpings kommuns växel 0155-24 80 00 på måndagar eller onsdagar kl 09.00-11.00 och anmäl att du behöver hjälp med matinköp.

2.     Lämna namn, adress, telefonnummer till telefonisten.

Denne fyller då i en uppdragsblankett som lämnas till en volontär från Röda korset, Svenska kyrkan eller Nyköpings kommun. Volontären ringer upp dig och du får berätta vad du vill ha handlat. Ni kommer också överens om tid och hämtning av kontanter eller ICA/Coop-kort. Handlingen sker i den butik som ligger närmast ditt hem och du får dina varor på tisdagar eller torsdagar efter överenskommelse.