Någon att tala med

När livet är tungt kan det ibland vara lättare att prata med någon utanför närmaste familjen. På tisdagar klockan 10-12 är det öppen diakonimottagning på Mariagården.

Existentiella funderingar, sorg efter en avliden, relationer som gått på tok. Det finns egentligen ingen gräns för hur ämnena kan se ut när prästen Håkan Karlsson och diakonerna Anne Svanhed-Åhlin och Karin Champy möter människor som kommer för att prata.
Alla tre har en del av sina tjänster på Mariagården och alla har stor erfarenhet av samtal om livets många frågor.
– Självklart är den som vill prata om kristen tro välkommen, men det är verkligen inte alls nödvändigt att prata om de frågorna bara för att man pratar med en präst. Livet och allt som har med det att göra är lika självklara ämnen. Och nej, man behöver inte vara kristen för att komma till oss. De existentiella frågorna är desamma oavsett tro, säger Håkan Karlsson, präst.
Sarah Blomberg är socionom i Nyköpings församling och även hon en samtalspartner.
– Till mig kan man komma om man exempelvis har ekonomiska frågor eller om man vill ha stöd vid myndighetskontakter av olika slag. Jag kan också förmedla kontakt med diakoner och präster om man behöver en djupare samtalskontakt.

I kalendariet finns aktuella datum.

För mer information, kontakta:

Karin  Champy

Karin Champy