Öppen förskola
Foto: Johannes Frandsen, IKON

Musiker

Vill du vara med och göra S:ta Katarina kyrka till en levande plats för alla åldrar? Då ska du söka projektanställningen som musiker i Nyköpings församling!

S:ta Katarina kyrka, som ligger i stadsdelen Arnö i Nyköping, är den yngsta av församlingens sju kyrkor och invigdes 1997. Arnö är ett område med många barnfamiljer. Stadsdelen expanderar stort med nya bostäder som byggs här och i närområdet, och Nyköpings församling vill gärna vara en naturlig del av människors liv här.

Tillsammans med kaplan och pedagogisk personal ska du bygga upp gudstjänstlivet och verksamheten i S:ta Katarina kyrka. Arbetet innebär bl a att leda barnkörer, hålla i babysång, delta i konfirmand- och ungdomsverksamheten och medverka musikaliskt vid gemenskapsträffar. I tjänsten ingår även att spela på gudstjänster på Arnöanstalten en söndag i månaden, samt att tillsammans med präst ha gudstjänster på äldreboenden.

Vi söker dig som är kantor, musiklärare eller har likvärdig utbildning/erfarenhet och som spelar piano, samt gärna även orgel och gitarr. Tjänsten är en projektanställning under två år på heltid. Vi vill att du är medlem i Svenska kyrkan och väl förankrad i kyrkans tro och liv, samt har körkort.

Skicka din ansökan till nykoping.ansokan@svenskakyrkan.se senast 31 maj 2022, vi behandlar dock ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta biträdande kyrkoherde Helena Jacobson via e-post: helena.jacobson@svenskakyrkan.se, eller tel 0155-75106.