Välkommen till Mötesplats 2021

Den 26–29 augusti 2021 hålls Svenska kyrkan i utlandets konferens Mötesplats, med tema "Framtiden i vår hand". Alla som är intresserade av utlandskyrkan är välkomna at vara med.

Årets tema

Temat för utlandskyrkans konferens i år är ”Framtiden i vår hand” och syftar till de stora förändringar som utlandskyrkan kommer att genomgå kommande år, där målet är en verksamhet som är ekonomiskt självbärande med hållbara församlingar senast 2030.

Förändringen innebär ett förändrat arbetssätt med exempelvis mer mobil verksamhet, fler lokalt anställda och stort fokus på lokal insamling. På Mötesplats deltar många intressanta talare, med olika bakgrund.

26–29 augusti 2021​

Om konferensen

Mötesplats är en helt digital konferens, med ett späckat program. Konferensen kommer innehålla både  inspiration och information, där alla som är intresserade av utlandskyrkan får ett tillfälle att lyssna, samtala och utbyta erfarenheter. Vi firar också gudstjänst tillsammans. Mycket material kommer att finnas tillgängligt redan på förhand.

Medverkande

Förutom utlandskyrkans personal medverkar ett antal inbjudna gäster med olika programpunkter. Fler medverkande kan tillkomma.

• Hans Ilis-Alm, officer med specialkompetens inom strategiska frågor samt lärare vid Försvarshögskolan
  • Anders Arborelius, kardinal Katolska kyrkan och biskop i Stockholms katolska stift
  • Sven-Erik Brodd, professor emeritus Uppsala universitet
  • Eva Nordung Byström, biskop Härnösands stift
  • Marianne Ejdersten, kommunikationsdirektör för Kyrkornas Världsråd
  • Anders Granberg, ekonomichef Luleå stift
  • Esbjörn Hagberg, biskop emeritus
  • Johanna Holmlund Lautmann, bitr avdelningschef Svenska kyrkan i utlandet
  • Antje Jackelén, ärkebiskop
  • Rickard Jönsson, avdelningschef Svenska kyrkan i utlandet
  • Hans-Erik Nordin, biskop emeritus
  • Thomas Petersson, biskop Visby stift
  • Cecilia Wikström, präst, författare och tidigare EU-parlamentariker
  • Eva Åberg, moderator, ledarutvecklare

Dessutom medverkar Katharina Hieke med en orgelkonsert.

Vem kan anmäla sig?

Du kan vara anställd utomlands eller i Sverige, ombud, tidigare anställd, anhörig, frivillig, veteran eller bara intresserad av Svenska kyrkan i utlandet.

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig till konferensen. Inför att konferensen närmar sig kommer du som är anmäld få tillgång till eventsidan och det detaljerade programmet.