Våra stipendiater är utsedda

Vi vill gratulera alla årets stipendiater! G T Bäckmans stipendium på 150000kr går till kontrabasisten Isak Josefsson. Ribbings stipendium på 60000kr fördelat på två år går till violinisten Victoria Lindström. Dessutom har fem stipendiater utsetts som får 20000kr var från Cederlings stipendiefond för gymnasiala studier.

G T Bäckmans stipendium 150 000 kr

Vi vill gratulera årets G T Bäckmansstipendiat Isak Josefsson! 

G T Bäckmans stipendium på 150 000:- går till 22-årige kontrabasisten Isak Josefsson. Med rötter i Norrköping och Kulturskolan, går han nu på sitt tredje år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med klassisk inriktning. Han har en förkärlek för Beethoven och orkestermusik i allmänhet och hinner, trots övningstid dagligen, även med att sjunga i kör som andra bas i Engelbrektskyrkan och undervisa elever i piano. Stipendiet kommer att finansiera en ny och bättre kontrabas. Isak drömmer också om vidare masterklasstudier i Europa. 

Thyra och Sven Ribbings stipendium 60 000 kr fördelat på två år

Vi vill gratulera årets Ribbingsstipendiat Victoria Lindström! 

Thyra och Sven Ribbings stipendium på 60 000:- fördelat på två år, går till 25-årige violinisten Victoria Lindström. Victoria har rötter i Norrköping och Kulturskolan och har gått på De Geer Musik. Hon har en avslutad utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och fortsatte med Masterklasstudier vid Edsbergs slott och en fortbildning på musikhögskolan i Västerås. Nu frilansar hon som violinist och har bland annat framträtt med SON. Stipendiet kommer att finansiera en ny och bättre violin samt fortsätta studier för hennes nuvarande violinpedagog Bartosz Caljer.

Lars Cederlings stiftelse 20 000 kr

Vi säger stort grattis till våra fem Cederlingsstipendiater. Stipendium för studier efter grundskola går till: 

Benjamin Johansson
Elsa Jörgensborg
Oliver Ringqvist
Jamie Johansson
Emma-Lisa Björeman