En kvinnlig diakon sitter utomhus och samtalar med en kvinna.
Foto: Alex & Martin /Ikon

Diakon till Kolmårdens församling

Kolmårdens församling är en av fyra församlingar inom Norrköpings pastorat. Nu söker vi en diakon vill vara med och bygga församling tillsammans med oss.

Du är trygg och nyfiken. Du har humor och gillar människor. Du vill vara med och bygga församling.

Kolmårdens församling präglas av folkkyrkotanken där mötet med människor är viktigt i församlingsbyggandet. Vi vill vara en del av människors liv både i glädje och sorg, vid högtider och mitt i vardagen med livslånga relationer. Kolmårdens församling har som uppdrag att vara Guds medarbetare på jorden – att bidra till ett gott liv för alla vilket innebär att ta de utmaningar som finns i vår värld på allvar. Kolmårdens församling är en kyrka som vill göra världen bättre.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med det diakonala arbetet i Östra Eneby och Svärtinge där mötet med människor i olika livssituationer är centralt. Du möter människor i vardagen, i enskilda samtal och i grupp. Tjänsten har främst inriktning på vuxna, men eftersom vi har ett stort barn- och ungdomsarbete kommer du inte att sakna unga i din närhet. Du är en del av gudstjänstlivet i församlingen. Du arbetar både självständigt och i samverkan med församlingens övriga diakoner och andra yrkeskategorier. En viktig uppgift för vår nya diakon är att både praktiskt och strategiskt arbeta med ideella och engagerade.

Medarbetaren vi söker

• Är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning
  • Är socionom eller har annan likvärdig fackutbildning
  • Har några års erfarenhet av arbete som diakon i församlingsarbete
  • Är en drivande kraft när det gäller reflektion och utveckling av diakoni – både som teori och praktik
  • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av socialt, kurativt och omvårdande arbete
  • Är kreativ, flexibel och trygg i din yrkesroll
  • Har erfarenhet av – och brinner för – att engagera och samordna ideella
  • Har erfarenhet av arbete med fonder och/eller ekonomiskt bistånd
  • Har erfarenhet av samverkan med myndigheter, föreningar och andra samhällsaktörer
  • Har erfarenhet av enskilda samtal samt att leda grupper
  • Kan arbeta även på kvällar och helger
  • Har körkort och tillgång till egen bil

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillsättning under början av 2022 eller efter överenskommelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Församling och pastorat

Kolmårdens församling är en av fyra församlingar i Norrköpings pastorat. Församlingen har cirka 35 medarbetare och många ideella, engagerade och förtroendevalda. Hos oss får du möjlighet att arbeta i både det lilla och det stora sammanhanget. Ditt huvudsakliga arbete utförs i den mindre enheten kring stadsdelarna Östra Eneby och Svärtinge. Men du deltar även i arbetsuppgifter i andra delar av Kolmårdens församling eller i pastoratsövergripande projekt. Vi kraftsamlar kring de uppgifter där det är fruktbart att vara många. Norrköpings pastorat har en tydlig diakonal profil. Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar för att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och gemenskap. Läs gärna mer om vår verksamhet: www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Information

Upplysningar om tjänsten lämnas av arbetsledare Håkan Appel, tel. 011-24 12 31 eller församlingsherde Katarina Wändahl, tel. 011-24 12 01.

Facklig företrädare för Vision är Jens Lagnestam, tel. 070-311 72 00. Kontakt med KyrkA sker via ombudsmannajouren, telefon 08-441 85 60 (vardagar 9-12) eller mail forhandlingsavdelningen@kyrka.se

Välkommen med din ansökan inkl. löneanspråk till: Svenska kyrkan i Norrköping Personalavdelningen, Box 263, 601 04 Norrköping, eller via mail till nkp.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 10 december 2021.