Guidad vandring av Kimstad kyrka och kyrkogård

Kimstad kyrka är en av våra mest kulturhistoriskt intressanta kyrkor i Norrköpings pastorat och en av landets ståtligaste barockkyrkor. Nu har Norrköpings pastorat tagit fram en digital vandring där du som vill enkelt ska kunna läsa om kyrkans och kyrkogårdens historia. Vandringen går att komma åt både via webbläsaren, i mobilen och via appen Kyrkguiden.

Kimstad kyrka är en slottskyrka och kopplad till Löfstad slott där bland annat familjen Piper huserade. Många av dem är gravsatta här i kyrkan och ute på kyrkogården. Samlingen av vapensköldar som finns på kyrkans vägg är unik. Kyrkogården är liten men storslagen med välklippta häckar som omger många historiskt intressanta gravar, exempelvis de Piperska gravarna.

ta del av vandringen

Den digitala vandringen hittar du på vandringens webbplats (klicka för att komma till vandringen).

Det går också att se vandringen via appen Kyrkguiden. Ladda ner appen, gå in på Kimstad kyrka och välj alternativet ”panorama.” Mer om hur du laddar ner appen kan du läsa i puffen som ligger längst ner på denna sida.

så gör du

Att använda den guidade vandringen är enkelt. Gå in på låänken ovan eller via appen. Öppna vandringen och klicka dig runt via menyn till vänster i bild eller klicka dig runt med pilarna på skärmen.

De platser som har mer information kopplad till sig är markerade med en blå informations-ikon. Klicka på ikonen för att läsa mer om den aktuella platsen eller föremålet.

Titta in i kyrkan

Hör nedan kan du klicka dig runt i kyrkan och på kyrkogården. För att ta del av den extra information som finns om de olika platserna och föremålen behöver du dock gå in på länken ovan eller använda appen Kyrkguiden.