Mitt i bilden syns en smart telefon med ett covidpass med QR-kod framme. En hand håller i telefonen och kommer in från höger i bild.
Foto: Matilda Eklöf

Covidbevis vid arrangemang över 50 personer

På grund av Folkhälsomyndighetens krav på covidbevis vid arrangemang som överstiger 50 besökare kan du komma att behöva visa upp ett aktuellt covidbevis och legitimation för att kunna delta vid evenemang som arrangeras av Svenska kyrkan.

OBS! Som vaccinationsbevis används det covidbevis som visar att du är vaccinerad och som utfärdas av E-hälsomyndigheten. Det påskrivna kortet som utfärdas vid vaccinationstillfället gäller alltså ej som covidbevis.

Vad är ett covidbevis?

Covidbevis är ett dokument som visar att du är vaccinerad mot covid-19. Det kan också visa om du har testat negativt eller tillfrisknat från covid-19.

Som vaccinationsbevis används det Covidbevis som visar att du är vaccinerad och som utfärdas av E-hälsomyndigheten. Det påskrivna papperskortet som utfärdas vid vaccinationstillfället gäller alltså ej som covidbevis.

Vaccin är det bästa skyddet mot covid-19. Det är viktigt att fler vaccinerar sig och att de som har rekommenderats en påfyllnadsdos också tar den. Då minskar risken för svår sjukdom hos den enskilde och för ökad smittspridning i landet.

Hur får jag ett covidbevis?

Du som har en godkänd svensk e-legitimation kan beställa ett digitalt covidbevis på www.covidbevis.se.

Så här gör du:

  • Gå in på www.covidbevis.se
  • Logga in med din e-legitimation.
  • Beställ covidbeviset.
  • Ladda ner covidbeviset i din mobil eller dator.
  • Om du inte har eller kan använda e-legitimation kan du få ditt covidbevis hemskickat till din folkbokföringsadress. Även den som saknar folkbokföringsadress kan beställa ett covidbevis.

Information om du saknar e-legitimation eller folkbokföringsadress
Information om hur du skaffar e-legitimation och en digital brevlåda

Mer information finns att läsa på webbplatsen krisinformation.se

Har du frågor om covidbeviset?

E-hälsomyndighetens webbplats kan du få svar på alla frågor om hur beviset fungerar och hur du skaffar ett covidbevis.