Två personer samtalar. En av de håller en porslin-kopp i händerna.

Till dig som vill ha någon att prata med

Behöver du någon att prata med eller vill du bara ha lite sällskap? I Borgs församling finns en grupp ideella medarbetare som gärna kommer hem till dig för en stunds samtal om du vill.

Vi är en grupp ideella medarbetare i Borgs församling som gärna kommer hem till dig för en stunds samtal om du vill. Du kanske har svårt att läsa och vill att vi ska läsa upp din dagstidning eller en god bok för dig, eller så föredrar du kanske en promenad eller bara att sitta ner och prata.

Vi gör inte hemtjänstens uppgifter men vi vill kunna komplettera dem med sådant som du önskar. Framför allt i form av sällskap och stimulans i en form som du väljer.

Vilka är vi?

Vilka är då vi? De flesta av oss har kommit en bit på väg i livet och har väl, liksom du, fått pröva på både glädje och sorg - ja, livets alla förutsättningar.

Flera av oss har också under ett antal år deltagit i församlingens olika verksamheter och vårt intresse för människor knyter oss samman. Vår uppgift är inte att missionera utan att vara medmänniskor.

Delta i verksamhet

Borgs församling sjuder av liv! Här pågår under olika veckodagar verksamheter av många slag; verksamheter som du - om du har möjlighet - självklart också är välkommen att delta i!

För din trygghet har vi församlingens ID-kort med foto och naturligtvis har vi alla tystnadslöfte. Vi för inte vidare sådant som du anförtror oss om du inte själv vill det.

Ta kontakt med oss

Intresserad? Ring diakoniassistent Charlotte Sylvér på tel. 011-24 11 12 eller mejla på adressen: charlotte.sylver@svenskakyrkan.se

Borgs församling

Borgs församling sträcker sig från Vrinnevi i öster till Vånga i väster. Det är en mångfasetterad församling med gamla landsortskyrkor och moderna stadsdelskyrkor. De elva kyrkorummen i församlingen har var och en sin egen profil som påverkar när och hur de används.

Om Svenska kyrkan i Norrköping

Ett gott liv för alla. Svenska kyrkan i Norrköping vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på, för alla. Vi vill vara där människor är.